Weekly Photo Diary

Weekly Photo Diary #4 – Vakantie!

8 augustus 2017
Xavi en Oliver

Niels en ik hebben op dit moment vakantie, waar er dit moment alweer een week van op zit. In onze eerste week hebben we het heel erg rustig aan gedaan en hebben we vooral toegegeven aan onze moeheid. Het leek me leuk om onze week in foto’s bij te houden, dus kijk mee met onze week!

Maandag 31 juli

Hoera! Vandaag is Niels jarig. We starten de dag met cadeautjes en een lekker ontbijt.

Cadeautjes oppakken

Cadeautjes oppakken

Een vriendin komt langs met haar vriend en 6 maanden oude baby. Heel gezellig en Oliver is lekker aan het spelen.

Pootje baden

We fietsen een stukje in de buurt en komen uit bij de plas in de buurt. Oliver had dikke pret met pootje baden.

Zo mooi om te zien hoe Oliver alles ontdekt

Later in de middag komt mijn moeder op visite en die blijft gezellig eten en later die avond komen ook nog Niels’ ouders op visite. Een relaxte maandag.

Dinsdag 1 augustus

Vandaag wordt ons gezin gefotografeerd door Moment Geluk Fotografie op het strand. De weersvoorspellingen zijn niet al te best, maar gelukkig blijft het droog. We nemen de foto’s op precies dezelfde plek als waar we de zwangerschaps-fotoshoot deden. Ik ben heel benieuwd naar de foto’s.

Fotoshoot strand

Fotomodel Oliver zit er klaar voor.

Zandvoort aan Zee

We hebben geluk en de hemel trekt open en het wordt prachtig weer in de middag. We blijven na de shoot dus lekker hangen op het strand.

Samen in het zand

Samen spelen in het zand. Hier geniet ik zo van, ook toen Oliver een middagdutje deed, zat ik nog te pielen in het zand. Heerlijke mindful bezigheid, beetje mensen kijken en de zon op je huid.

Xavi en ik

Xavi en ik <3

Hardlopen

’s Avonds ga ik een stuk wandelen. Maar na een 1 km bedenk ik dat ik ook wel kan gaan rennen, het was enorme drempel om weer te gaan rennen, maar na afloop voelt het enorm lekker dat ik gegaan ben. De Dam tot Dam by Night komt steeds dichterbij, dus het trainen moet echt beginnen.

Woensdag 2 augustus

’s Ochtends brengen we Oliver naar opa & oma en rijden Niels en ik naar Maastricht. Daar shoppen we de halve stad leeg 😉 en rijden we eind van de middag naar Noorbeek, dat ligt heel erg zuidelijk in Zuid-Limburg. We zoeken een lekker restaurant en hebben tijdens het eten prachtig uitzicht over het heuvellandschap.

Diner with a view

Diner with a view.

Advocaatje met slagroom

In het hotel bestellen we thee en koffie en krijgen we er een advocaatje slagroom bij. Je kunt wel raden wat de gemiddelde leeftijd in het hotel is 😉

Donderdag 3 augustus

Helaas was het slecht weer, waardoor een wandeling in de heuvelachtige omgeving niet echt een aantrekkelijke optie was. We waren dicht in de buurt van Margraten en ik wilde daar altijd al eens heen. Ik was diep onder de indruk van deze begraafplaats.

Netherlands American Cemetary

Netherlands American Cemetary

Na ons bezoek reden we door naar Vaals, voor vlaai en koffie/thee. Om vervolgens door te rijden naar Aken voor onze favoriete hobby, boodschappen doen bij onze ‘goedkope’ buren. Levensmiddelen en vooral baby-kind producten zijn daar goedkoper. En het aanbod is diverser.

Terrasje pakken in Aken

Na de boodschappen lunchen we op een terrasje met een Duitse schnitzel.

Afsluiten op de bank

Als een turbo alle boodschappen uitgepakt en voldaan op de bank geploft.

Vrijdag 4 augustus

Vandaag vergeet ik dus bijna de hele dag foto’s te maken. In de middag lunch ik met een vriendin en na afloop bekijk ik nog wat winkeltjes. Ook komt Niels nog met Oliver na het centrum toe voor zijn eerste echte schoenen, alleen raadt de verkoopster ons dat af, omdat Oliver zijn voeten nog niet goed genoeg optilt. Dit is zonde van het geld, want dan heb je binnen de kortste keren kale neuzen. Nog even geduld dus.

Boekje lezen op bed

Oliver doet een dutje, dus ik duik op bed met een goed boek. Het is al mijn tweede boek die ik uitlees deze vakantie. Gek, dat zoiets me vaak alleen lukt in de vakantie. Ik neem me wederom voor meer te gaan lezen en mijn mobiel wat vaker weg te leggen.

Zaterdag 5 augustus

Niels en ik gaan al zo’n vier jaar elke zaterdag naar de markt in onze wijk. Verse groenten en fruit halen bij de jongens van Blom. Leuke gasten waar we altijd grappen en grollen mee uithalen. Niels had al een keer bij wijze van grap gezegd dat hij wel een dag wilde helpen en vandaag is het zover. Voor dag en dauw staat Niels op en vertrekt hij naar de markt.

Niels de groenteman!

Niels de groenteman. Hij was een echte vakman!

Xavi in de zandbak

Ik breng Oliver naar bed voor zijn middagdutje en Xavi ziet zijn kans schoon, want wanneer ik beneden kom, tref ik hem zo aan. De boef.

Xavi en Oliver

Papa is aan het zwoegen op de markt en wij hebben een relaxt thuisdagje

One pot pasta

Ik maak de One Pot Pasta van ikbenirisniet.nl en man, die is lekker! Yum! (De link naar het recept vind je onderaan.)

Op de bank

Niels is moe van zijn werkdag op de markt, dus we ploffen op de bank met sambuca en kijken WK Atletiek. Geschonken in mijn nieuwe glazen die ik kreeg voor mijn verjaardag.

Als mijn sambuca op is, duik ik de keuken weer in want we krijgen morgen eters en ik ben er de hele dag niet. Scheelt weer haast en gestress 🙂

Zondag 6 augustus

Eetkamerbank bij Loods 5

Mijn moeder pikt me in de ochtend op en samen met twee vriendinnen van haar gaan we naar Loods 5 in Zaandam. Daar kom ik dit te gekke bankje tegen. Even sparen, maar dan prijkt dit bankje aan onze eettafel. (niet in deze uitvoering trouwens)

Studio Stationery

Ik duik altijd even het hok in van Studio Stationery. Ze hebben zulke leuke kaartjes. Het kaartje rechtsboven nam ik mee, op mijn lijf geschreven 😉

Tropische NY cheesecake

Het harde werken van de avond ervoor loont, want deze tropische New York cheesecake is echt ontzettend lekker. (De link naar het recept vind je onderaan.)

Visite!

Visite! Oliver vindt het mooi om met de twee jongens samen te spelen. We hebben geen omkijken naar hem.

Smile

Deze blurry foto zegt genoeg over onze week en vooral over deze laatste dag van de week. Het was zo’n geslaagde dag met de vrienden en hun ouders uit Canada die op bezoek kwamen.

We hebben een heerlijke eerste week gehad, niet veel gedaan. Veel dutjes gedaan, lekker gelezen en echt even de tijd genomen voor elkaar. We zijn nu ruim een jaar ouders, maar die moeheid verbaast me soms nog echt. Als een klap in mijn gezicht. Geen nacht is hetzelfde qua slaap waar ik als echte slaapkop moeite mee heb. Ook de dutjes van Oliver is nog geen peil op te trekken, vooral nu tijdens de vakantie is het rommeliger dan ooit. Het feit dat ik lichamelijk nog niet ben waar ik wil zijn helpt ook niet mee om me fit en energiek te voelen. Dit is zeker een aandachtspuntje voor na mijn vakantie.

Het recept van de One Pot Pasta van ikbenirisniet.nl.

Het recept van de NY Cheesecake van Albert Heijn.

1 Comment

  • Reply Kristel 9 augustus 2017 at 21:07

    Leuk om een foto dagboek te delen!
    Margraten is zeker indrukwekkend, wij zijn toen eens boven in de toren geweest. Mooi uitzicht van boven 🙂

  • Leave a Reply