tip

Hoe verdeel jij zorg en werk?

2 juni 2017
WerkZorgVerbeteraar

Toen Oliver nog in mijn buik zat, zag ik het al helemaal voor me om minder te gaan werken wanneer hij geboren zou zijn. Ik heb het geluk te werken bij een werkgever waar je betaald ouderschapsverlof krijgt. Okè, ik zal even eerlijk zijn. De helft van die dag die ik opneem is voor eigen rekening, maar toch voelt het als een enorm cadeau. Mijn ouderschapsverlof stopt per 1 november en hoe gaan Niels en ik dan de zorg en het werk verdelen?

In oktober deed Women Inc een oproep op Facebook dat ze stellen zochten om te interviewen over de werk- zorgverdeling. Een collega tagde mij erin en niet veel later zaten Niels, Oliver en ik in de studio om te praten over hoe wij thuis de zorg verdelen. Met dit filmpje als resultaat, (prachtige still, trouwens 😉

Naar aanleiding van dit filmpje kreeg Women Inc en het Nibud groen licht van minister Jet Bussemaker om die tool waar het in het filmpje over gaat te maken. En vandaag is het zover: de tool is gelanceerd!

Hoe combineer jij het ouderschap met je werk?

Met deze nieuwe handige tool van het Nibud bereken je in 7 stappen hoe je er nu financieel voor staat en hoe je er voor staat wanneer je iets aanpast in je situatie. Bijvoorbeeld als jij of je partner een dag minder gaat werken, of wat er financieel gebeurt als je (on)betaald ouderschapsverlof opneemt. Wist je dat het zelfs in sommige situaties financieel voordeliger kan zijn als de meest verdienende van de twee MINDER gaat werken? Nee? Wist ik ook niet! Maar hoe fijn is dat.

Je vindt de WerkZorgBerekenaar op https://www.womeninc.nl/werkzorgberekenaar/

Zoals ik al schreef houdt mijn ouderschapsverlof op en deze tool komt als geroepen zodat we kunnen uitrekenen wat nu uiteindelijk de goedkoopste optie. En het draait niet alleen om goedkoopste optie, we willen ook graag zoveel mogelijk tijd met Oliver spenderen. Ken je een stel dat deze tool goed kan gebruiken: spread the word!
Ik word niet betaald voor deze blogpost, ik ben gewoon superenthousiast!

3 Comments

 • Reply Martine 2 juni 2017 at 09:01

  Zo enthousiast dat de zite overbelast is? Ik krijg een error melding, zal later nog eens checken, ben toch benieuwd 😉

 • Reply Mieke 2 juni 2017 at 10:18

  Nou sorry hoor maar heb de berekenbaar correct ingevuld en hij geeft een veel mooier resultaat dan dat de werkelijkheid is ?

 • Reply Daenelia 15 november 2017 at 15:56

  Mooi he, dat er tegenwoordig ook vaderschapsverlof is. Wij hebben dan wel geen kids, maar we verdelen verder de taken in huis wel zo gelijk mogelijk. Ik zou het niet kunnen hebben als alle taakjes op mijn bord kwamen. Schoonmaken en de was zijn geen leuke dingen, dus is het logisch dat je dat eerlijk deelt met je partner.
  Het lijkt me dat je met z’n tweetjes, en de rest van de familie, best tot een goeie opvang kan komen voor de kleine. Let erop dat het niet altijd de moeder is die opdraait voor het ophalen van een verkouden kind bij de dagopvang. Dat kunnen mannen ook, beter zelfs: soms ook omdat hun baas het stoer vindt dat de man dan zo’n zorgzame vader is. Vrouwen worden er anders op beoordeelt, zie ik nog steeds.
  Het zijn de babyboomer-grootouders die soms niet bereid zijn te doen wat hún ouders wel voor hun kleinkinderen deden. Mijn opa haalde mij namelijk op na schooltijd en waakte over mij tot mijn ouders terugkwamen van hun fulltime banen. Vond hij leuk, en ik ook. Maar vind nog maar eens een grootouder die 5 dagen per week een kind wil opvangen.
  Succes in ieder geval!

 • Leave a Reply