Weekly Photo Diary

Weekly Photo Diary #3 – Koningsdag, zwemmen en De Olmenhorst

2 mei 2017
Bij mijn eigen boom

Vorige week hield ik mijn week bij in foto’s voor mijn derde Weekly Photo Diary. Het is dan erg handig als je 2 dagen vergeet te fotograferen. Euhh, ik moet er nog even in komen. Hierbij mijn derde fotoweekverslag en ter compensatie voor de vergeten foto’s vertel ik je wat ik allemaal heb beleefd. Deze week was heel fijn! Ik maakte waardevolle herinneringen met mijn gezin, had megaveel vrije tijd en Willy werd ook nog 50, feest! Benieuwd wat ik afgelopen week allemaal heb beleefd?

Maandag 24 april

Zo, een nieuwe week! Ik merk dat ik zin heb in deze week, en dat komt vooral doordat ik deze week slechts 1 dag hoef te werken en ik lekker veel vrije tijd en leuke dingen voor de boeg heb. In de ochtend ga ik zwemmen met Oliver en mijn vriendin Anne en haar dochter Philou. Funny story: Anne was mijn kraamverzorgster en in juni gaan we samen naar Adele in London! London baby! (Friends-kenners weten waar die kreet van is ;))

Zwemmen met Oliver

Die waterstralen zijn mega-interessant

Na het zwemmen fietsen Oliver en ik in de regen terug naar huis en eenmaal thuis slaapt hij twee (!) uur. Dat doet hij normaal nooit. Hij slaapt overdag altijd maar maximaal 3 x 45 minuten. Helaas. De middag verloopt verder heel relaxt. Oliver speelt wat en samen eten we onze middagsnack.

Oliver speelt op zijn speelmat

In de middag lekker spelen op zijn speelmat

Zwemmen maakt hongerig

Zwemmen maakt hongerig. Onze afternoon-snack.

In de middag slaapt Oliver nog eens drie kwartier waardoor ik mooi de tijd heb mijn nagels te lakken. Vroeger had ik een heuse nagellakverslaving met meer dan 200 potjes nagellak (op een gegeven moment stopte ik met tellen:O) Ik heb een groot deel van die nagellak weggedaan, maar nog steeds kan ik blij worden van een knallend kleurtje op mijn nagels. Deze van Rimmel is echt mijn favoriet.

Prachtig kleurtje van Rimmel

Ik maak het avondeten voor Oliver en voor onszelf vast klaar. Zijn er nog meer mensen die de Philips Avent Stomer/Blender gebruiken? Dat apparaat is echt zo handig! Ik heb hem kunnen lenen van een familielid, dus hij gaat al een paar jaar mee, maar werkt nog steeds als een tierelier. Eten erin, water erin, 15/20 min stomen. Je draait het apparaat om en blenden maar!

Vandaag op het menu: bloemkool met rijst en klein beetje feta. (oops, de foto is een beetje blurry)

Vandaag op het menu: bloemkool met rijst en klein beetje feta.

In de avond vergeet ik foto’s te maken, maar zo heel veel deed ik niet. Behalve Oliver op bed doen, de keuken opruimen en met de hond wandelen. Om 21.00 uur heb ik een afspraak bij een gym in Cruquius. We praten over de mogelijkheden om daar te gaan trainen. Aanstaande zaterdag ga ik daar voor het eerst bootcampen, om te kijken hoe ik dat vind.

Dinsdag 25 april

Vandaag heb ik vrij en ben ik samen met Oliver. Ik ben trouwens elke maandag en dinsdag vrij, ik werk 32 uur per week. Maar heb op dinsdag ouderschapsverlof. Heerlijk! Oliver en ik starten de dag heel relaxt, na zijn ochtendfles slaapt hij altijd nog ruim een uur. In de tussentijd doezel ik nog wat in bed, kijk wat op mijn telefoon en kleed me dan aan.

Hap!

Hap!

Terwijl Oliver slaapt maak ik mijn blog af.

Terwijl Oliver slaapt maak ik mijn blog af.

Lunchen en online boodscappen bestellen

Mama’s die multitasken: Lunchen en online boodschappen bestellen tegelijk!

Samen een rondje lopen met Xavi. Oliver draagt nog steeds zijn winterjas, waar blijft toch de lente? Zijn jas past bijna niet meer 🙂

In de middag rommel ik wat in huis, stofzuigen, opruimen. Je kent het wel. Oliver is niet helemaal in zijn hum. Volgens mij zit hij in een sprong. Hij kan nieuwe dingen, maar ook nog een hoop niet en dat frustreert hem. Als we net een uur in bed liggen wordt Oliver huilend wakker en we hebben bijna twee uur nodig om hem weer in slaap te krijgen. Dat is nog nooit gebeurd. Dus ik weet wel zeker dat hij in een sprong zit. Rond 00.30 uur is alles weer rustig in huis.

Woensdag 26 april

Vandaag was de dag dat ik vergat te fotograferen. Daar had ik wel een goede reden voor trouwens. Deze dag was namelijk mijn enige werkdag van de week, waardoor ik de hele dag in een soort turbo-stand heb doorgebracht. Pas ‘s avonds toen Niels en ik uit eten waren werd ik weer wat relaxter.

‘s Ochtends start de dag al vroeg met Oliver die rond 6:15 uur ligt te zingen in zijn bed. Joepie. We kleden ons aan, ontbijten, ik laat de hond uit en we gaan de deur uit. Het regent keihard. Niels brengt Oliver naar oma en mij naar mijn werk, wat een luxe! In de middag heb ik op mijn werk een afspraak buiten de deur en hierbij leen ik een auto van mijn werk. Ik heb nog geen jaar mijn rijbewijs en ik heb sindsdien alleen in onze eigen auto gereden, dus ik vind het reuzespannend dat ik in een Golf GTE mag rijden. Niels waarschuwde me vooraf nog, dat ik moest oppassen want met deze auto zit je zo op de 50 km/uur als je optrekt. En inderdaad, het is een snelle bak en hij rijdt heerlijk. Ik breng mezelf en mijn collega veilig van A naar B, en ben trots op mezelf. Weer een overwinning.
Aan het eind van mijn werkdag ga ik langs The Wax Shop in Hoofddorp voor groot onderhoud 😉 (sorry, TMI) en daarna pak ik de bus naar mijn schoonouders om Oliver te knuffelen en de hond op te halen. Oliver logeert een nachtje bij opa & oma. Niels komt uit zijn werk ook die kant op en samen nemen we Xavi mee terug naar huis,. We lopen een rondje met hem en daarna gaan Niels en ik eten bij pizza Amici in Hoofddorp. Niels is een sucker voor pizza. Ik vind pizza zelf nooit zo bijzonder, maar de pizza’s van Amici zijn super smaakvol en anders dan je gewend bent. Onze zwager vraagt ons mee naar Haarlem voor drankjes, maar we duiken die avond vroeg ons bed in, want de brakke nacht hiervoor hakt er behoorlijk in.

Donderdag 27 april

Hoera! De koning is jarig en ik ben NIET wakker geworden van een veel te vroeg zingende Oliver, maar van de kriebels om om pad te gaan langs de vrijmarkt. Jarenlang vond ik hier echt geen REET aan, aan dat hele Koningsdag, maar nu Oliver er is en ik weet dat ik leuke spullen kan scoren, heb ik er vandaag megaveel zin in. Ik app mijn moeder om 8:15 uur of ze meegaat naar Heemstede. Lekker vroeg op pad dus. Eenmaal op de vrijmarkt daar, kijk ik mijn ogen uit. Wat een hoop leuke spullen tussen al het meuk. Ik hoopte op de vrijmarkt een loopfiets voor Oliver te scoren, dat is helaas niet gelukt, maar ik heb wel mooie spullen gescoord. Hieronder mijn buit:

  • Een woordenrek in het Engels (€2,-)
  • Verschillende prentenboekjes, waarvan 1 in het Engels (€3,- bij elkaar)
  • Sex and The City DVD-box van alle seizoenen (€2,-) (!)
  • 8 Toet Toet Auto’s van Vtech, met parkeergarage, rijbanen en een lanceerbaan voor (€25,-)
  • 2 DVD’s van Bassie & Adriaan (€0,50 per stuk) nostalgie!
  • Een Schleich Olifant voor €0,50
  • 2 Disney-puzzels van 1000 stukjes voor €2,- per stuk
  • Een houten puzzel van dieren, ook €2,-
  • Een houten Afrikaanse dierenpuzzel van getallen voor €1,50

Mijn moeder scoorde nog een loopwagen met blokken, die kocht ze alvast voor Oliver’s eerste verjaardag. Zijn eerste verjaardag! Dat komt gewoon al dichterbij. Ik merk dat ik er ook al echt mee bezig ben, voorzichtig plannen aan het maken. Googlen naar taarten, soorten versiering en koekeloeren naar Pinterestborden ter inspiratie. Dat klinkt alsof we het heel groots gaan aanpakken, maar we houden het klein. Daar zal ik tegen die tijd nog een blog over schrijven.

Proost Willem!

Proost Willem!

Na ons vrijmarkt-avontuur nestelen we ons voor de tv met een oranje tompouce en kijken we naar de koning & koningin en drie prinsesjes. Noem me gek, maar ik vind dat dus hartstikke leuk. Zo lekker kneuterig en Hollands! Waar anders is de koning zo in contact met het publiek. Het interview met Wim-Lex moet ik trouwens nog steeds even terugkijken. De fragmenten die ik zag maken me nieuwsgierig naar meer.
Rond 15.00 uur gaan Niels en ik naar zijn ouders om daar geheel in traditie met voorgaande jaren Oranjebitter te drinken samen met vrienden van ons. Mijn zwager en schoonzus sluiten ook aan en samen hebben we het erg gezellig. Thuisbezorgd.nl verzorgt het avondeten, ook dit geheel in lijn met de traditie en samen kijken we tv, kletsen we wat en spelen we met Oliver en de 10 weken oude Tobias; het pasgeboren baby’tje van onze vrienden. Het wordt al laat dus leggen we Oliver bij opa & oma op bed. Rond 21.30 uur halen we Oliver er weer uit bed en rijden we naar huis en we kunnen hem gelukkig zonder morren weer op bed leggen. Hij is gelijk weer vertrokken, wat een mazzel!

Vrijdag 28 april

Dit was dus de tweede dag deze week dat ik foto’s vergat te maken. Niels en ik hadden een extra vrije dag genomen. Oliver ging deze ochtend wel naar de crèche, net als elke vrijdag, dus Niels en ik hadden een rustige ochtend. We gingen naar het centrum om te winkelen. Bij Sissy Boy slaagden we allebei, Niels kocht een leuke trui en ik kocht deze te gekke broek:

En nog in de sale ook! Helemaal blij!

En nog in de sale ook! Helemaal blij!

In de middag zijn we thuis met zijn drieën. Oliver is helemaal in de gloria met zijn nieuwe auto’s, Niels leest een boek en ik zit aan tafel mijn Disney puzzel van 1000 stukjes te maken. Jongens! Is dit nou geluk? Aan die tafel voel ik me dan zo gelukzalig, zo had ik het me voorgesteld. Lekker met zijn drieën thuis, samen zijn en toch ieder zijn eigen ding! I LOVE IT!
‘ s Avonds eet ome Thijs gezellig mee. Om 20.00 uur gaat de bel. O ja! Mijn eerste Bloomon zijn er! Na zoveel mooie plaatjes voorbij zien komen op Instagram, ben ik overstag gegaan en heb ze besteld. Wat ben ik er blij mee. Ze staan prachtig en de bloemen worden echt elke dag een beetje mooier. Enige nadeel: de bloemen stonken verschrikkelijk naar rook. Ik denk dat de bezorger lekker heeft zitten paffen in het busje, echt heel smerig. Ik heb Bloomon er al over getwitterd. Die avond puzzel ik nog wat en Niels kijkt tv.

Bloomon

Nu al mooi, laat staan over 1 week als ze allemaal uit zijn gekomen:)

Zaterdag 29 april

De chille sfeer van gisteren zetten we door. We doen niet veel anders dan keuvelen in huis. Niels en ik gaan allebei naar de kapper en verder doen we niks bijzonders.

Nog even kroelen in bed

Nog even kroelen in bed

Oliver duikt de speelmand in

Oliver duikt de speelmand in

Zaterdag = wasdag

Zaterdag = wasdag, of zo iets. Tegenwoordig is het elke dag wasdag 😉 Deze berg is in ieder geval weer weggestreken.

Potje Yahtzee

We sluiten af met een potje Yahtzee en ik word zwaar ingemaakt door Niels.

Zondag 30 april

De zon schijnt! Ja, eindelijk is het weer eens mooi weer. Na Oliver’s ochtendslaapje stappen we in de auto naar De Olmenhorst voor het bloesemfestival. De Olmenhorst is mijn meest favo plekje van de polder. Sinds een jaar of vijf heb ik mijn eigen adoptieboom daar, maar ik heb nog nooit mijn eigen boom in bloei gezien. Daar moet verandering in komen! Na een kleine vertraging, want er is enorm veel verkeer voor de Keukenhof komen we aan en wat is het er prachtig! De paden tussen de bomen lenen zich niet voor de kinderwagen dus nam ik de Tula weer eens mee. Voor de eerste keer droeg ik hem op mijn rug en dat was echt heel fijn. Geen zware baby meer aan de voorkant, hoera! Oliver kon mijn rug op en hij vond het heel leuk! De foto’s van De Olmenhorst spreken voor zich.

Bij mijn eigen boom

Bij mijn eigen boom

Family selfie

Mijn gezin <3

Gras eten, lekker joh!

Gras eten, lekker joh!

De prachtige bloesem in de Olmenhorst

De prachtige bloesem in de Olmenhorst

Thuis gaan we lekker in de voortuin zitten met wat drinken en wat lekkers. Oliver vermaakt zich goed in zijn wagentje.

Zo! Dit was mijn week. Ruim 2000 woorden verder, eens kijken of dat de volgende keer wat korter kan. Ik ben een beetje lang van stof ;). Fijne week!

No Comments

Leave a Reply