afvallen fit persoonlijk sporten suikervrij

Over de 100 kilo! Tijd voor actie!

21 maart 2017
Jennifit 2.0

Soms heb ik het idee dat ik vastgelopen langspeelplaat ben. Ik heb de afgelopen 9 maanden al meerdere malen op dit punt gestaan, en zelfs al over geblogd, maar helaas was dat tot dusver geen motivatie genoeg. Ik verlang hevig terug naar mijn oude ‘shape’ en om daar te komen moet ik keihard aan het werk. Gisterochtend ging ik met knikkende knietjes op de weegschaal om te zien wat de schade was: een whopping 102,9 kilo stond er tussen beide grote tenen. Wow! Ik ben dus 4,4 kg zwaarder dan 6 weken na de bevalling. Ik ben de laatste maanden alleen maar aan het snaaien, ik beweeg amper dus tjah… echt verrassend was het niet dat ik ben aangekomen. Mijn dieptepunt bereikte ik afgelopen vakantie in Curacao. Ik voelde me zo ellendig in badkleding en op elk vakantiekiekje zat ik alleen maar vol afschuw naar mezelf te kijken. DIT WIL IK NIET. Hier wil ik wat aan doen. Dat ben ik aan mezelf en Oliver verplicht.

Zes weken na de bevalling ging ik superenthousiast van start en stond ik alweer in de gym. Dit was achteraf gezien veel te enthousiast. Ik was er mentaal nog helemaal niet klaar voor. Begrijp me niet verkeerd, ik vond het sporten heerlijk en ik vond het fijn dat ik even het huis uit kon en niet alleen maar voor een baby’tje hoefde te zorgen. Maar achteraf kan ik pas de balans opmaken en stellen dat het moederschap mij dusdanig van mijn voetstuk heeft gebracht dat ik daar eerst mee moest dealen. Ik worstel daar trouwens nog steeds mee, en daar zal ik hopelijk nog eens over bloggen. Niks ernstigs, maar ik was en ben gewoon nog steeds op zoek naar mezelf. Het moederschap is kortgezegd overweldigend.

Sportschoolabonnement opgezegd

Ik heb de sportschool vorige maand opgezegd. Wat zeg je nu? Inderdaad ik heb de gym opgezegd, dit omdat ik al maanden veel geld betaalde terwijl ik niet ging. Die €82,50 kan ik op dit moment beter gebruiken. En het is zonde om mijn trainer alleen te sponsoren. Ik heb in de tijd dat ik bij de personal gym trainde ontzettend veel resultaat geboekt en ik denk daar met warme herinneringen aan terug. Alleen op dit moment past het niet in mijn schema. Niels werkt veel in Brussel, maakt lange dagen en er blijft dan weinig tijd over om naar de gym te gaan (waar je alleen op vaste tijden kunt sporten) en niet altijd binnen kunt lopen. Voordat ik ooit ging sporten bij mijn personal trainer verloor ik op eigen houtje al 24 kilo, dus ik weet dat ik zonder gym al heel ver kan komen, door puur op mijn eten te letten. Uiteindelijk wil ik wel weer naar een gym toe. Met de kennis die ik heb vergaard, weet ik welke oefeningen ik kan doen. Maar alles op zijn tijd: stap voor stap.

#Ooitwordikweerfit

Diegenen die mij al langer volgen via Instagram weten dat ik ooit de hashtag #ooitwordikfit gebruikte onder mijn foto’s om mijn ‘journey’ vast te leggen. Dit veranderde ik na het verliezen van 33 kilo en het lopen van een 5k-wedstrijd naar #IKBENFIT. Voor deze nieuwe fase heb ik de hashtag #ooitwordikweerfit in het leven geroepen, voor als je het wilt volgen via Instagram. En ik zal mijn blog gebruiken op mijn strubbelingen, voortgang, feestmomenten en genadeloze uitglijers te delen. Ik zag dat Linda de Mol ook is begonnen deze week en samen met haar vele anderen. Samen staan we sterk!

#ooitwordikfit

#ooitwordikfit

2 Comments

 • Reply Mieke 21 maart 2017 at 21:45

  Hoi Jennifer,

  Ik volg je al een tijdje en wil je een hart onder de riem steken nu je voor een grote uitdaging staat. Ook ik schrijf (beroepsmatig), houd van hardlopen, worstel mijn hele leven met mijn gewicht en ben sinds 7 maanden moeder van een mooi kereltje. Ik ken de strubbelingen die je beschrijft en heb net als jij nog steeds niet de tijd, moeite en energie gevonden om mijn hardloopschoenen aan te trekken. De wil is er wel, nu dat extra zetje nog. Geef het de tijd om weer in je gewenste ritme te komen, je leven is immers totaal veranderd. Je weet dat je een heleboel kunt, dat heb je reeds bewezen. Kop op en succes!

  Groetjes Mieke

  • Reply Jennifer 14 april 2017 at 20:47

   Hi Mieke, sorry dat ik niet eerder gereageerd heb! Shame on me. Ik was zo blij met je reactie en je succeswensing!. En wat leuk dat je een zoontje hebt van ongeveer dezelfde leeftijd. Ik heb me vandaag ingeschreven voor de Dam tot Dam by Night om een stok achter de deur te hebben. Hopelijk lukt het je om jezelf dat extra zetje alsnog te geven. Dank je wel! X

  Leave a Reply