persoonlijk reviews

Een maand geen vlees – mijn ervaring

28 februari 2017
Jennifit eet geen vlees

In januari besloot ik de hele maand februari geen vlees te eten. Ik wilde eens ervaren hoe ik dat zou vinden. Ik was nieuwsgierig of ik het zou missen? Of ik het vol zou houden? Nieuwsgierig naar mijn ervaringen?

Ik val maar gelijk met de deur in huis. Het was een makkie, of zoals we vroeger thuis zeiden een kippekakkie. En dat had ik echt NIET gedacht. Ik als carnivoor, die je wakker kunt maken voor spareribs, fietste er redelijk makkelijk doorheen. Ik heb er heel wat kookboeken op nageslagen, tips gevraagd bij vegetariërs en internet afgespeurd, maar je kunt dus echt wel lekker eten als je ineens geen vlees meer eet. Het is me zelfs zo goed bevallen dat ik er echt mee stop. Dat lees je goed, ik ben van plan geen vlees meer te eten. Al heeeeel lang liep ik rond met het idee. Ik had last van mijn geweten als ik vlees at, ik kon het gewoon niet meer rijmen met wat ik voel voor diertjes. Deze maand was voor mij het zetje dat ik nodig had.

Vermoeid?!

Rond 20 februari merkte ik dat ik wel vermoeider was dan normaal. Het was niet per se te wijten aan te weinig slaap. Oliver sliep deze maand best oke. De enige oorzaken die ik kan bedenken zijn het gebrek aan zonlicht, beweging en dat ik geen vlees meer eet. Welke nou precies de oorzaak is, kom ik nooit achter. Ik kan alleen maar maatregelen treffen. Dus ben ik ijzersupplement vitamine D3 en B12 gaan slikken. Aan het gebrek aan zonlicht wordt voor gezorgd, want we gaan binnenkort de zon opzoeken in Curacao!

5x tips voor vega-recepten

Zoek je ook wat inspiratie voor lekkere recepten? Ik deel graag vijf recepten met je die mijn absolute favoriet waren deze maand.

Vegaburger met hummus van Albert Heijn

Prei & aardappelsoep met toast met kruiden & parmezaan van Jamie Oliver

Plaattaart met boerenkool, bietjes, geitenkaas en cashewnoten van Albert Heijn

Kruidige kokos linzensoep met naanbrood van Vegadutchie

Tagliatelle Genovese van Jamie Oliver

2 Comments

 • Reply evelyne 2 maart 2017 at 22:43

  wat goed dat je dit probeert ! Ik probeerde het ook en ben nog steeds vegetariër ! Wil nog een stapje verder gaan maar doe dit op mijn eigen tempo. Ik blijf ook van de vleesvervangers, misschien eens af en toe eentje maar er zit ook veel te veel troep in.
  succes !

  • Reply Jennifer 14 april 2017 at 20:48

   Dank je wel! Tot nu toe gaat het niet vlees eten me goed af. Af en toe eet ik een vervanger. Best smaakvol, maar dat komt ook omdat er een hoop ‘troep’ in zit. Toch jammer. Groetjes Jennifer

  Leave a Reply