afvallen fit persoonlijk sporten suikervrij

Jennifit 2.0 – Met de billen bloot

19 november 2016
rits stuk

No worries, ik zal mijn broek niet uittrekken en letterlijk met de billen bloot gaan, ook al zit je naar een foto te kijken van mijn kapotte rits. Deze foto deelde ik deze week op Instagram met onderstaande tekst.

“Volgens mij is ‘de universe telling me something’, wat ik al weken ontken ? zojuist is mijn rits stuk gegaan van mijn spijkerbroek, want te strak. Net als al mijn andere broeken, want ik loop alleen maar te snaaien, snaaien, snaaien en ik beweeg amper. Oh boy, have I fell off the wagon. Ik ga vanavond weer sporten sinds weken, heb totaal GEEN zin, maar ik weet dat ik moet gaan, wil ik niet weer afstevenen op mijn oude gewicht. Ik worstel al weken mentaal met mezelf. Baal ervan dat ik die knop niet meer kan vinden en dat terwijl ik voor mijn zwangerschap 38 kilo ben afgevallen. De reden dat ik het nu op Instagram zet is als een stok achter de deur, ik moet stoppen met mezelf voor de gek houden want ik word hier niet gelukkig van. #jennifittweepuntnul #gedeeldesmartishalvesmart”

Het delen van deze foto vond ik spannend, want ik geef mezelf bloot en na het delen is er geen weg meer terug. Tot mijn verbazing gaf het delen van de foto mij juist een ontzettende boost. Ik kreeg zoveel bijval van dames die dit herkende of dames die me een hart onder de riem staken. Overweldigend! Ik deelde de foto als een stok achter de deur, want ik zat al weken in een neerwaartse spiraal. Ik was ontzettend in de ontkenning en was erg goed in het nadoen van een struisvogel. Ergens hoorde ik wel een stemmetje in mijn hoofd dat zei: ‘Zul je dat nou wel doen?’, maar ik deed net of dat stemmetje er niet was. Totdat mijn spijkerbroek het dus begaf tijdens een lunch (met appeltaart) met een vriendin. Toen ik die middag thuiskwam en door oude foto’s zat te scrollen en mezelf een jaar geleden zag, stralend en fit, verlangde ik terug naar die tijd. Dus besloot ik dat er maar 1 ding op zat en dat is met mijn kont van die bank afkomen en meer gaan bewegen en stoppen met eindeloos gesnaai. Ik ging in de laatste weken zelfs weleens naar de supermarkt om alleen chocola te kopen. Ik ben echt weer in mijn oude patroon vervallen en het wordt tijd dat patroon weer te doorbreken. Suiker is nog steeds mijn grootste valkuil, suiker heeft mij echt in zijn greep. Als ik eenmaal suiker eet, dan wil ik alleen maar meer, meer, meer. Ik weeg op dit moment meer dan dat ik woog een week na de bevalling, dus de zwangerschap kan ik echt de schuld niet meer geven.

Eerste keer gym na hele lange tijd

Afgelopen maandag: eerste keer gym na hele lange tijd

Actie in de tent!

Tijd voor actie dus! Ik heb voor de komende weken de sportschool weer ingepland staan en mijn keukenkastjes staan vol met gezonde alternatieven en de ongezonde dingen heb ik in de prullenbak gemieterd. Rigoureus, maar dat werkt voor mij het beste. Eens kijken of ik mijn discipline kan vinden en afstoffen. Het zal een stuk pittiger zijn dan vroegâh toen Oliver er nog niet was en ik meer tijd had. Ik merk nu dat ik sneller naar iets makkelijks (en vaak ongezonds) grijp als ik honger heb en daar wil ik verandering in brengen. To be continued….

No Comments

Leave a Reply