afvallen bucketlist fit

Ik ben jarig geweest, tijd voor een nieuwe bucketlist!

28 juli 2016
Jennifit's Bucketlist

Negentwintig. Je leest het goed. 29. Zo oud ben ik afgelopen dinsdag geworden. Ik ben mijn dertigste levensjaar in gegaan. En om in clichés te vervallen: wat gaat de tijd hard. Ik voel me soms nog net een 16-jarige puber die op de middelbare school zit. Maar niets is minder waar. De dertig komt nu toch echt heel dichtbij. Nooit gedacht dat ik voor mijn dertigste moeder zou zijn. Maar ik ben toch echt al vijf weken moeder van een ontzettend lief klein ventje. Het is het engste dat ik ooit heb gedaan, moeder worden. De verantwoordelijkheid die je hebt over dit kleine minimens, de zorgen, de slapeloze nachten, de hormonen die nog door je lijf gieren. Maar daar heb ik al uitgebreid over gepraat in mijn vorige post. (LINKEN) Mijn bucketlist van vorig jaar is grotendeels in het water gevallen door mijn zwangerschap, dus ik doe een nieuwe poging.

Bucketlist 2015-2016

Zoals ik hierboven schreef staan op de bucketlist van vorig jaar nog een hoop wensen onvervuld.

 1. Een tattoo laten zetten – Kroon op mijn harde werk!
 2. Mijn streefgewicht bereiken – nog 2 kilo te gaan
 3. Mezelf 10 x kunnen optrekken zonder elastiek – met elastiek lukt het me al acht keer
 4. Mijn eerste 10 kilometer-wedstrijd lopen – 6 september was de Haarlemmermeer Run
 5. Naar een sterrenwacht – een bucketlist-ding van vorig jaar
 6. Meedoen aan Mud Masters Obstacle Run – 12 kilometer – vorig jaar deed ik de 6 kilometer
 7. Andre Rieu bezoeken op het Vrijthof – al heel lang een wens van me!
 8. Minstens 10 boeken lezen – ik lees veel te weinig, heb stapels boeken klaarliggen om gelezen te worden maar ik maak er nooit tijd voor, daar wil ik verandering in brengen
 9. Iemands leven redden oftewel bloed doneren bij Sanquin
 10. Op vakantie naar Hawaii – ooit geweest toen ik een jaar of 6 was, maar ik wil er graag nog een keer heen samen met Niels

Mijn streefgewicht bereikte ik, maar ik werd rond die tijd zwanger en ik liet vrijwel gelijk de teugels vieren qua eten en ik sportte een stuk minder door de vermoeidheid waardoor ik al snel aankwam. Ik heb dus nooit geblogd over deze toch wel grote mijlpaal.
Mud Masters kon ik ook niet meer doen, ik was toen 20 weken zwanger, niet echt verantwoord. Andre Rieu moest ook nog een jaartje wachten, omdat zijn concert precies was rond mijn uitgerekende datum. De tien boeken heb ik wel uitgelezen, ik ga proberen om dat vast te houden., want het is een fijne manier van ontspannen in plaats van altijd maar met mijn telefoon of iPad in de weer te zijn.
Ik had zelfs al een afspraak staan om langs te gaan bij Sanquin, maar bloed doneren mag niet als je zwanger bent, dus ook die wens moest op de rem.
De vakantie naar Hawaii is ook niet doorgegaan, we kozen ervoor om ons huis drastisch te verbouwen en hebben ons geld besteed aan aankopen voor de baby. We zijn wel op vakantie geweest naar Tenerife afgelopen januari, maar ja Tenerife is geen Hawaii ;-). Dus ik wil er zeker ooit nog heen, maar dat zal waarschijnlijk pas zijn als Oliver een stuk ouder is.
De sterrenwacht stond zelfs nog op mijn vorige bucketlist, en dat was toen het enige dat ik niet had gedaan van die lijst, dus zette ik hem er nog een keer op, maar het is er nog steeds niet van gekomen. Drie keer is scheepsrecht, toch?

Bucketlist 2016-2017

Om zeker te zijn dat ik de lijst voltooi dit jaar, wil ik zeven in plaats van tien dingen doen/bereiken voordat ik de big 3-0! aantik. Een van die dingen is weer back in shape komen. Mijn kast hangt vol kleding die ik op dit moment niet pas, heel logisch natuurlijk ik ben pas vijf weken geleden bevallen, maar ik wil daar toch heel graag weer wel inpassen. Dus ga ik mijn gezonde levensstijl weer oppakken en ook de eerste afspraak in de gym staat al, 5 augustus mag ik weer aan de bak. En ik heb er zin in, weg met de babyvetjes, op naar Jennifit 2.0! Oooh oooh, wat zal ik een spierpijn krijgen.

Een groot deel van de lijst is gerecycled van mijn vorige bucketlist, omdat ik bijna niets kon volbrengen vanwege mijn zwangerschap.

 1. Iemands leven redden (bloed doneren) vanaf januari 2017 mag het weer
 2. Meedoen aan Mud Masters, 12 kilometer
 3. Een concert van Andre Rieu bijwonen op ‘t Vrijthof in Maastricht
 4. Een sterrenwacht bezoeken
 5. Weer terug naar mijn oude gewicht
 6. Een Europese stad bezoeken met Niels (dus zonder Oliver :O)
 7. Vrijwilligerswerk doen, in welke vorm moet ik nog bedenken

Wat staat er eigenlijk op jouw bucketlist?

1 Comment

 • Reply tine van der beek 29 juli 2016 at 14:58

  Dat is een mooi lijst meisje. vrijwilligers werk is er genoeg ik heb ook nog wel plek voor jou.

 • Leave a Reply