persoonlijk zwangerschap

Tijd om bij te kletsen!

15 juni 2016

Het is alweer even stil op mijn blog. De verbouwing en het klussen hebben meer tijd opgeslokt dan ik had gedacht. Daarbij komt dat ik het liefst op mijn oude tempo wilde doorbikkelen, ja en dat kon dus niet. Helaas. En dat is best lastig. Ik ben altijd graag fysiek bezig en soms moest ik toekijken aan de zijlijn tijdens het klussen. Knap lastig. Maar vanaf nu heb ik weer zeeën van tijd. Althans voor heel eventjes, want vandaag is mijn verlof begonnen! Ik ben vandaag 36 weken zwanger. Wow! Wat is de tijd hard gegaan. Nieuwsgierig wat ik allemaal heb gedaan afgelopen weken? 

De laatste keer dat ik blogde was ik 28 weken zwanger, en ik ben dus nu alweer 8 weken verder. Het einde van mijn zwangerschap is in zicht, nog even voordat we de kleine man kunnen ontmoeten. Mocht je me volgen op Instagram dan weet je misschien dat er wat hick-ups waren rond de verbouwing, hick-ups die inmiddels zijn verholpen maar het zorgde wel voor stressvolle momenten. En de controlfreak in mij had best moeite met accepteren, loslaten en vertrouwen hebben in een goede afloop. Leermoment dus! Inmiddels hebben we het huis op orde en zijn we klaar voor de komst van de baby. Er staan nog wel wat klusjes op onze to-do lijst, maar die kunnen ook prima afgemaakt worden als de baby er is. Ja dat zeg ik echt. Begin van de zwangerschap wilde ik voor mijn verlof ALLES af hebben. Onhaalbaar en onrealistische wens. Dus die wens heb ik moeten bijstellen. Ik ben nog vrij tot begin november dus we vinden vast wel tijd om dingen af te maken. En wat zegt de slogan van Formido ook alweer: ‘ Omdat je huis nooit af is’. Precies.

Babykamer

De babykamer is zo gaaf geworden! Er moeten nog wat lijstjes worden opgehangen, maar dan is ‘ ie klaar! Hierbij een kleine sneak peek.

Die knalgele stoel zit echt heerlijk!

Die knalgele stoel zit echt heerlijk!

Misschien niet heel goed te zien, maar er staat: 'Love U to the moon and back!'

Misschien niet heel goed te zien, maar er staat: ‘Love U to the moon and back!’

ZIjn wasmand sta

Zijn wasmand staat al klaar. Evenals de eerste prentenboekjes <3!

Babyshower

Ik werd op 5 juni verrast met een babyshower. Ergens diep van binnen had ik een vermoeden dat het die dag zou plaatsvinden, maar door de koelte van Niels wist hij me toch om de tuin te leiden. Niels en ik zouden die dag gaan lunchen bij Niels’ ouders en het was erg warm. Dus ik had een sportbeha aan, een topje en korte broek, waarbij ik nog tegen Niels zei: ‘Kan dit wel? Ik zie er uit als Ma Flodder, maar volgens Niels was het geen probleem. En bedankt! Na de lunch kwam ik nietsvermoedend thuis, ik deed de deur open en toen SURPRISE! En verrast was ik zeker!

IMG_1738

Kijk maar naar mijn hoofd hoe verrast ik ben

Ik ben echt ontzettend verwend en iedereen deed verwoede pogingen de naam te ontfutselen, maar het is me gelukt het nog niet te verklappen.

Babyshower Jennifit

Bedankt lieve dames voor deze geweldige middag!

Ik heb mijn rijbewijs gehaald

Ja ja, ik ben al 28 jaar en ik had tot voor kort GEEN rijbewijs. Nou heb ik daar zelden last van gehad. Heel af en toe was het handig geweest, maar ik redde het altijd prima met fiets, OV of taxi Niels. Maar vorig jaar begon het te kriebelen. Ik krijg mijn vakantiegeld en ik dacht dit is het moment! Ik moet er maar aan geloven. Dus had ik op 22 mei 2015 mijn allereerste rijles. Nu hebben vele van jullie waarschijnlijk je rijbewijs, dus je weet hoe zenuwachtig je voor je eerste les kunt zijn. Ik vond het doodeng! Ik zat al zolang op de passagiersstoel dat het zo gek was om aan de linkerkant te zitten. Maar er was nog meer, ik had namelijk besloten het aan NIEMAND te vertellen. Niemand van mijn vrienden en familie wisten het. De enige die het wisten waren mijn collega’s en buren (logisch want die zagen mij wekelijks in- en uitstappen). Ik heb uiteindelijk iets meer dan 40 lessen gehad in een jaar tijd. De maanden november/december heb ik bijna niet gereden door de moeheid van de zwangerschap. En mijn theorie haalde ik uiteindelijk pas de derde keer. Dus ik had wat vertraging, maar uiteindelijk mocht ik op 19 mei afrijden en ik haalde gewoon mijn examen! Na een jaar lang mijn mond houden, mocht ik het EIN-DE-LIJK van de daken schreeuwen.Ik heb de afgelopen maanden zo vaak op mijn tong moeten bijten om niets te verklappen. Als er weer eens flauw werd gedaan over dat ik geen rijbewijs heb, of geen bochten durf te nemen. Of ik moest verzinnen dat ik niet thuis was, als bijvoorbeeld mijn moeder op de koffie wilde komen. Alles om maar niet betrapt te worden. Er waren een hoop mensen verbaasd en hadden dit nooit verwacht, haha. Missie geslaagd!

WIehoooeee!!!!

WIehoooeee!!!!

Fotoshoot

Toen ik net zwanger was had ik bedacht dat ik geen zwangerschapsfotoshoot wilde, dat vond ik cliché. Maar dat principe liet ik al snel varen toen ik de foto’s zag van Moment Geluk en zag dat het ook een ontspannen shoot kan zijn, waarbij het niet te geënsceneerd is. Ik houd niet van studiofoto’s dus kozen we voor Zandvoort, een plek waar we beide al van kinds af aan komen en nog steeds erg graag zijn. We hadden Xavi meegenomen en het was mooi weer. We hebben al een sneak preview ontvangen en de foto’s zijn erg gaaf geworden.

SP-Jennifer-5598

SP-Jennifer-5324

Aftellen maar!

Tijdens mijn babyshower liet ik vallen wel erge jeuk te hebben aan mijn handen en voeten en bij mijn schoonzus Marike gingen gelijk alarmbellen rinkelen en wees me er op dat het verstandig is de verloskundige even te bellen. Dus dat deed ik braaf maandagmorgen, en ik kon die middag nog terecht in het ziekenhuis voor een onderzoek. Jeuk aan handen en voeten kan namelijk een gevolg zijn van zwangerschapscholestase. Als je cholestase hebt, dan kunnen je lever en gal niet goed hun afvalstoffen kwijt en komen er verkeerde stoffen in je bloed terecht. Vandaar de jeuk. Na een dag kreeg ik de uitslag van het bloedonderzoek en ik blijk cholestase te hebben. Daar stond even mijn wereld op zijn kop! De gynaecoloog vertelde aan de telefoon dat dit betekent dat ik nu niet meer onder verloskundige zorg val, maar een medische indicatie heb en dus in het ziekenhuis MOET bevallen. Dit wilde ik gelukkig al, maar wel op de natuurlijke manier. Ik had afgelopen maandag weer een afspraak in het ziekenhuis en na nieuw onderzoek blijken mijn bloedwaardes gestegen te zijn. Aangezien ze niet goed de gevolgen voor de baby kunnen inschatten, word ik ingeleid, om geen risico’s te nemen. En dat vinden wij erg spannend. Gelukkig praten Niels en ik er veel over met elkaar en kijken we elke dag met meer vertrouwen naar die dag toe. Voor nu is het per dag kijken hoe ik me voel en slik ik medicijnen, gelukkig helpen die goed tegen de jeuk. Ik word er alleen erg duf van. Dus goede reden om te Netflixen en dutjes te doen.

Zo, je bent weer bijgepraat. Grote kans dat de volgende keer dat ik weer in de lucht kom, er een kleine jongeman ons leven heeft vervuld. (L)

3 Comments

 • Reply tine van der beek 15 juni 2016 at 14:56

  Heerlijk om te lezen ik geniet steeds weer.

 • Reply lysette 15 juni 2016 at 18:54

  Leuk om weer up-to-date te zijn jennifer!!
  Succes met de laatste loodjes, de jeuk en de inleiding!

  Veel plezier met de kleine binnenkort!

  Liefs

 • Reply Annemarie Buis 15 juni 2016 at 21:08

  Wat kan je toch lekker vertellen!
  Dikke kus mam

 • Leave a Reply