zwangerschap

Zwangerschapskleding – de horror

19 april 2016

Leuke, betaalbare zwangerschapskleding vinden, ik vind het een onmogelijke taak. Shoppen is normaal gesproken een fijn tijdverdrijf voor me, maar het vinden van leuke zwangerschapskleding is me nog nauwelijks gelukt. Vanaf het moment dat ik ging groeien, zat mijn eigen kleding niet lekker meer. Ik droeg rond week 10 al een zwangerschapsbroek van Mamalicious (die naam:O) en ook mijn beha’s zaten mij al snel niet lekker meer. Door de gevoeligheid van mijn borsten zaten die beugel en kanten randjes echt niet lekker. Ik kocht bij de Hema beugelloze meegroeibeha’s. Die zaten lekker voor een tijdje, maar al snel groeide ik daar uit en het gaf niet genoeg ondersteuning. En ook het vinden van passende, lekker zittende beha’s is mij nog niet gelukt.

Leuke kleding zonder hartjes graag

Sommige vrouwen die voor hun zwangerschap maat S hebben, hebben de mazzel dat ze tijdens eens zwangerschap naar L of XL gaan en daardoor nog steeds veel op reguliere afdelingen kunnen shoppen. Dit geldt uiteraard niet voor alle vrouwen, dat weet ik. Ik heb echter maat L en ik ben lang (1.83m) waardoor er weinig ruimte overblijft, en ik dus noodgedwongen naar positiekleding moet kijken. Dat woord alleen al, positiekleding, ik krijg daar gelijk jeuk van! Maar leuke en betaalbare kleding is er dus bijna niet. Ik ben zo’n muts die niet honderden euro’s wil uitgeven aan nieuwe kleding, die straks toch weer opgeborgen wordt in de kast.

Waar ik nog meer jeuk van krijg, zijn shirt of blouses met teksten als ‘made with love’ en ‘70% loading’, prima als jij het wel mooi vindt, maar ik vind het verschrikkelijk. Afgelopen voorjaar had ik voor het eerst weer het gevoel dat ik mezelf weer kon zijn qua kleding. Ik ontwikkelde weer een beetje mijn eigen stijl, en ik paste de kleding weer van merken die ik jarenlang niet paste. Shoppen werd zo echt weer leuk! Maar sinds ik zwanger ben en dus aangekomen pas ik niet veel meer van wat er in mijn kast hangt, en ik kijk nu met weemoed naar al die gave kledingstukken die ik vorig jaar kocht. Die blijven dit jaar dus nog in de kast, en ik moet geduldig wachten tot volgend seizoen. Ik heb in ieder geval weer een mooi doel in de sportschool straks.
In het aanbod van kleding is alles ook redelijk neutraal, weinig springt uit de band en alles is streepjes of stippeltjes. Ronduit saai dus. Dus als je nog leuke tips hebt qua winkels of merken, shoot! En als ik dan toch even aan het afgeven ben, al die zwangerschapskleding moet je dus online shoppen. Er is bijna geen winkel in de stad die het verkoopt, dus je kunt niks voelen, passen of van dichtbij bekijken, maar moet afgaan op de foto op je computerscherm. Vind ik stom!

Meegroeibeha’s, voedingsbeha of gewoon laten hangen;-)

Zoals ik hierboven al schreef zaten die meegroeibeha’s al snel niet lekker meer en boden ze ook niet genoeg ondersteuning. En sindsdien heb ik DE beha nog steeds niet gevonden. Ik zocht eerst mijn heil bij Prenatal en kocht van het huismerk een voedingsbeha. Ja, zo een die je open kunt klappen, en wat je dus eigenlijk nog niet aan wilt hebben, omdat je in de ontkenningsfase zit dat je zo’n beha straks nodig hebt. Uiteindelijk zat cupmaat F, het beste. Ja, je leest het goed, een F!!!!! Een fucking F. Ik geef nog niet eens borstvoeding, dat wordt wat straks. Maar na een aantal dagen dragen, kwam ik erachter dat die beha toch niet lekker zat. Die randjes (ik weet niet hoe ik dat anders moet verwoorden) snijden in je huid. En na een dag dragen doet dat gewoon pijn! Dus kocht ik nog een ander soort beha bij Prenatal, een zonder randjes, alleen die doet rond de beugelrand weer ontzettend zeer na een dag dragen. Grrrrr…….. dus zocht ik online verder, maar kwam alleen beha’s tegen van rond de 100 euro. Ik vind dat dus een te groot bedrag om aan 1 beha uit te geven. En als je vervolgens concludeert dat ook die niet lekker zit na een aantal dagen, dan is terugbrengen helaas geen optie meer.
Ik vond bij de webshop OpenTopzwanger.nl (wederom die naam, come on!) uiteindelijk een lekker zittende beha die ook nog eens redelijk geprijsd was. Hoera! En die droeg ik nu al een tijdje met veel plezier. Tot afgelopen weekend, toen de beugel aan de voorkant door de stof heen kwam. Grrrr…….

Morgen start mijn derde trimester dus ik heb nog even te gaan, dus als je tips hebt qua beha’s, help me out!

 

8 Comments

 • Reply Joyce 19 april 2016 at 15:34

  Hardop hierom moeten lachen 😉 ‘of blouses met teksten als ‘made with love’ en ‘70% loading’. Nog zo’n verschrikkelijke in die categorie: ‘50% mama en 50% papa’! Helaas geen tips 🙁 , beha’s vinden als niet-zwangere vind ik al een opgave.

 • Reply Astrid 19 april 2016 at 18:34

  Persoonlijk vind ik de BH’s van noppies erg lekker zitten (met beugel), deze zijn ook bij Prenatal verkrijgbaar en die kosten dacht ik €29.95 of €34.95.
  Misschien heb je ze al gepast en anders kan je het misschien een keer proberen 🙂

 • Reply Rebecca 19 april 2016 at 20:22

  Hoi jenni

  Ik snap je probleem volkomen ?
  Ik heb voedings bh’ s van bon Prix zonder beugel. Ideaal!! En bij h&m en hema hebben ze best leuke kleren.
  Hoop dat je er wat aan hebt ?

  Grtjes Rebecca

 • Reply Aurora 19 april 2016 at 20:40

  Haha dit komt me zo bekend voor! Heb precies hetzelfde probleem! Wil ook geen 100 den euro’s spenderen aan kleding die over x aantal maanden de kast weer ingaan! Bovendien zit ik qua broeken net tussen gewone broeken en zwangerschapsbroeken in… En ka de meeste winkels in de stad verkopen het alleen maar op internet! Ik heb nu net via hm online wat leuke dingen gevonden en ook zalando en wehkamp hebben wat dingen , maar heb Al lang door dat overal waar het woordje baby voor, achter of tussen geplakt kan worden big business is ? Nog een prettige zwangerschap !

 • Reply Merel 24 april 2016 at 17:43

  Heel herkenbaar, ben inmiddels ook 28 weken! Weinig leuke hippe dingen en nog duur ook! Hier ook een drama met een flinke bos voor voor de deur ;)! Voorlopig gewoon bh’s een maatje groter bij de Hunkemöller gekocht, maandje van tevoren maar zo’n oncharmante voedingsbh aanschaffen ;)! Succes nog even!

 • Reply Kyra 24 mei 2016 at 17:57

  Asos.com! Bezorgt in NL, niet te duur, makkelijk terug te sturen, en leuk spul. 🙂

 • Reply Alles voor kids 6 februari 2017 at 14:18

  Heel herkenbaar. Ik hoef geen shirtjes met ”schattige” teksten erop over de baby. Gewoon leuke, normale. trendy kleding. Niets meer, niets minder. Helaas denken fabrikanten dat alle zwangere vrouwen 9 maanden lang in saaie stippeltjes kleding wilt lopen.. Beha’s zijn ook lastig. Ik heb helaas geen tips!

 • Reply Fabienne 19 oktober 2017 at 11:31

  Haha leuk artikel! Ik wil gewoon dezelfde stijl kleding dragen als normaal tijdens mijn zwangerschap. Geen onzinteksten enzo.

 • Leave a Reply