persoonlijk Weekly Photo Diary

Weekly Photo Diary #1

27 april 2016

Deze week introduceer ik een nieuwe rubriek op Jennifit.nl, de Weekly Photo Diary. Deze week is dus mijn eerste ‘plog’ en af en toe laat ik door middel van foto’s mijn afgelopen week zien aan jullie. Kijken jullie mee?

Maandag 18 april

En het was al gelijk een succes, NOT, wanneer ik bijna de hele eerste dag vergeet foto’s te maken. Fail! Op maandag had ik een drukke dag op kantoor. Ik had een hoop afspraken. Eenmaal thuis aangekomen bleek ik geen huissleutel bij me te hebben. Dat is dus de derde keer sinds ik zwanger ben dat ik mijn sleutels vergeet. Hiervoor is dat me nog nooit gebeurd. Gelukkig was mijn moeder de reddende engel, en na 20 minuutjes kon ik weer naar binnen.

IMG_2557

Dit is de snuit van Xavi door de luxaflex heen, die snapte maar niet waarom ik niet naar binnen kwam 🙂

IMG_2561

Eenmaal binnen rende ik gelijk naar de badkamer want de badkamervloer was er die dag ingelegd. Wow! Wat wordt het mooi.

Dinsdag 19 april

Vandaag ben ik vrij en Niels werkt een dag thuis. Maar door het verbouwingslawaai besluiten we onze spullen te pakken, Xavi in te laden en naar zijn ouders te rijden. Niels is daar aan het werk en ik blog wat en bestel wat spullen online voor het huis en de baby.

IMG_2568

Op zoek naar wasmanden voor ons washok dat we krijgen op zolder.

IMG_2571

In de middag breekt het zonnetje heerlijk door en verkassen Xavi en ik naar de tuin

Rond 15:00 uur ga ik terug naar huis en duik nog even mijn bed in. Heerlijk zo'n vrije dag om tukkies te doen :)

Rond 15:00 uur ga ik terug naar huis en duik nog even mijn bed in. Heerlijk zo’n vrije dag om tukkies te doen :). De troep die je ziet op de foto is dus de troep die vroeger op de vliering stond, en nu dus alweer 2 maanden in onze slaapkamer. Ik kan niet wachten totdat ik die spullen kan opbergen en weer ruimte heb in de slaapkamer.

IMG_2577

Na het eten ga ik naar de pedicure voor een behandeling en gellak. Heerlijk deze ME-time.

IMG_2578

Na het bezoek aan de pedicure hijs ik me in mijn sportkleding om samen met Niels te gaan sporten

IMG_2581

Maar de grootste beloning van de dag is toch wel de warme douche na afloop van ons gymbezoek. Doordat we al zo lang geen douche hebben, douchen we bij de buren, schoonouders of de gym.

Woensdag 20 april

Vandaag 28 weken zwanger, dus dat betekent dat ik mijn laatste trimester inga. Tijd, het blijft een raar iets…. het ene moment vind ik het superlangzaam gaan en een ander moment vliegt de paniek om mijn oren als ik bedenk dat ik over zo’n 12 weken die kleine vastheb. Help! Er moet nog zoveel gebeuren in huis, mijn opgekropte nesteldrang kan nog nergens heen en ik maak me druk of alles op tijd af is. Ook omdat je hoe verder zwanger je fysiek minder kunt qua klussen, tillen en de hoeveelheid energie die je hebt.

IMG_2594

Je ziet mijn schoenen nog, gelukkig

IMG_2598

Gezellig met collega’s lunchen bij Bagels & Beans. Dit bordje zou ik trouwens wel permanent bij me kunnen dragen 😉

IMG_2599

Oathie bagel met bieslook-roomkaas en avocado. Yum!

IMG_2605

Geen zin om te koken, hallo snackbar!

Donderdag 21 april

Ik slaap steeds onrustiger en ik word vaker wakker omdat ik moet plassen, hiep hoi! Mijn Fitbit Charge HR trackt mijn slaappatroon en ik begin een echte draaikont te worden. Waar ik vroeger altijd heel weinig bewoog in mijn slaap.

IMG_2608

Rusteloos…

IMG_2609

In de ochtend werk ik thuis en ligt deze pluizenbol gezellig naast me

IMG_2615

In de middag heb ik een externe training. In het zaaltje waar we zitten is het 26 graden, pfffff ik moet moeite doen om wakker te blijven.

IMG_2621

Nog meer Xavi-spam! Eenmaal thuis zit ik nog 1,5 uur in het zonnetje. Heerlijk zo’n voortuin op het zuiden.

Vrijdag 22 april

Op vrijdag word ik stikchagrijnig wakker en maak ik me vooral druk over zaken waar ik vooralsnog geen invloed op heb. Rond een uurtje of 10:30 uur loop ik naar de supermarkt, want ik heb altijd honger. En voel menstruatiekramp. Hmmm…. dat zou niet moeten. De kramp blijft aanhouden en tijdens mijn rondje door de supermarkt grijp ik regelmatig naar mijn buik. Eenmaal op kantoor begin ik van schrik te huilen omdat ik de pijn niet kan verklaren en dit nog nooit eerder heb gevoeld. Ik maak me zorgen. Mijn collega’s raden aan de verloskundige te bellen. Na het telefoontje willen ze me graag zien. Gelukkig verdwijnt de pijn ook weer na een uur. Om 12:30 uur kan ik bij de verloskundige terecht en Niels komt vanuit Den Haag naar Hoofddorp om er bij te zijn. Bij de verloskundige blijkt het met de baby goed te gaan en mijn bloeddruk is ook prima. De conclusie die de verloskundige trekt, en die ik zelf ook al had getrokken, is dat het waarschijnlijk stress is. Stress is a bitch! Na het bezoek zet Niels me thuis af, waar ik op de bank nog een paar uurtjes werk. Om 16:00 uur, als de bouwlui weg zijn, kruip ik in mijn bed. Een uur later word ik wakker van wederom dezelfde krampen en helaas blijven die tot in de avond 🙁

IMG_2628

De rest van de avond spendeer ik op de bank. Rock ‘n roll!

Zaterdag 23 april

Hoera! Vandaag is het twee jaar geleden dat Jennifit werd geboren! Ik voel me goed als ik wakker word en heb gelukkig geen krampen meer. Niels en ik rijden naar de bouwmarkt/woonboulevard om badkameraccessoires te kopen en een vloer voor de zolder uit te zoeken. Op de terugweg komen we dit prachtige plaatje tegen!

IMG_2642

De rest van de dag doen we rustig aan. Ik blog wat en we doen wat boodschappen. Niels en ik kunnen de rust goed gebruiken, dus die lege agenda komt ons goed uit. De laatste weken met de verbouwing zijn hectisch, je bent je huis kwijt en de bouwlui beginnen al vroeg. Op dat tijdstip liggen we normaal nog te slapen. Daar komt een nieuwe drukke baan van Niels bij kijken en je hebt alle ingrediënten voor twee vermoeide koppies. We wippen ‘s avonds nog even langs bij mijn schoonouders voor een ‘borrel’ en een douchebeurt.

IMG_2653

Om nom nom. Mijn zwangerschapscraving… (A)

Ik koop dit E-book en begin er gelijk in te lezen. Ik was naar aanleiding van een filmpje op NOS op 3 nieuwsgierig geworden. En ik kan wel handvatten gebruiken om minder druk te zijn en me minder druk te maken. Tot zover, dikke like voor dit boek!

Ik koop dit E-book en begin er gelijk in te lezen. Ik was naar aanleiding van een filmpje op NOS op 3 nieuwsgierig geworden. En ik kan wel handvatten gebruiken om minder druk te zijn en me minder druk te maken. Tot zover, dikke like voor dit boek!

Zondag 24 april

Vol goede moed trok ik mijn sportkleding aan om te gaan sporten deze ochtend, maar het hele huis moest ook nog geboend worden en voor wel 3 minuten stofvrij gemaakt worden. Dus besloot ik om mijn energie te verdelen en het huis schoon te maken. Toen Niels thuiskwam van het sporten hoefden we alleen nog maar de bovenverdieping te doen en konden we voldaan op de bank ploffen.

IMG_2656

Schoonmaken is ook een soort work-out toch 😉

IMG_2659

We maakten een nieuwe mijlpaal-foto met de Milestone Pregnancy Cards, een paar dagen later, maar doordeweeks komt het er nooit van. Lang leve filters, want nu zie je onze wallen minder.

IMG_2679

We deden nog wat boodschappen in het centrum en Niels maakte deze verrukkelijke Turkse Pizza naar het recept van Jamie Oliver. Echt 10x lekkerder dan ‘gewone’ Turkse pizza.

En toen zat de week er weer op! En wat voor een week. In ieder geval heb ik geleerd om beter naar mijn lichaam te luisteren en hopelijk lukt het me om me wat minder druk te maken. Niels en ik hebben nu lekker vijf dagen vrij. Fijne Koningsdag allemaal! ?

1 Comment

  • Reply Nicetobeout 27 april 2016 at 11:58

    Verliefd op jullie badkamervloer!! En ben bezwaar het Turkse pizza recept! 28 weken alweer, de laatste weken vliegen vast om. Ik deze week in week 25!

  • Leave a Reply