persoonlijk zwangerschap

Verbouwingsperikelen

11 april 2016
Verbouwing Jennifit

Wij zijn nu aan het verbouwen thuis, tenminste de bouwvakkers verbouwen. Ik doe niks, ik kijk alleen maar. En duim dat het snel voorbij is. We krijgen een tweede verdieping op ons huis. Het was voorheen een rommelzolder/grote vliering waar je met een vlisotrap bij kon, en waar ook de wasmachine stond. Dus het was vaak behelpen om de was te kunnen doen. En dat werd naarmate mijn zwangerschap vorderde steeds meer een opgave, om die mand boven mijn hoofd te tillen en de vlisotrap op te klimmen. Benieuwd hoe het nu gaat?

Dag 1 van de verbouwing

Dag 1 van de verbouwing

Noem het een luxeprobleem, maar onze drie kamers op de eerste verdieping worden op dit moment alledrie benut, 1 van die 3 kamers gaat de babykamer worden, dat betekent dat we dan een kamer moeten opofferen. We wilden al in eerder stadium een verdieping op ons huis bouwen, maar dat kwam er niet van. Toen ik zwanger bleek, hebben we gekeken welke optie we wilden. Verbouwen of verhuizen naar een groter huis. Maar we wonen zo fijn in dit huis dat we kozen voor het eerste. We krijgen er niet alleen een verdieping bij, maar ook de badkamer wordt vernieuwd. En de verbouwing is nu in volle gang. Terwijl ik dit typ, lopen de bouwvakkers door mijn huis en maken ze heel veel lawaai. Maar ze maken ons huis vooral veel mooier.

Binnen no-time zat het dak er weer, provisorisch weliswaar, maar het was weer dicht

Binnen no-time zat het dak er weer op, provisorisch weliswaar, maar het was weer dicht

Zeeën van ruimte erbij. Normaal gesproken kon ik nooit rechtop staan op zolder.

Zeeën van ruimte erbij. Normaal gesproken kon ik niet eens rechtop staan op zolder.

[Ergo: nadat ik mijn intro typte voor dit blog, gingen er helaas wat dingen mis met de verbouwing. Zo werd het trapgat te groot gezaagd, waardoor er een plafond in een kamer, die anders buiten beschouwing zou blijven tijdens deze verbouwing, beschadigd raakte. Dus dat plafond en die muur moeten opnieuw gestuukt en geverfd. Een muur bij de trap raakte ernstig beschadigd, dus ook die moet opnieuw gestuukt en geverfd. En een leiding in de badkamer moest worden omgelegd, en dat muurtje bleek dunner dan ze dachten, dus er zit nu een gat in de muur :o. Allemaal calamiteiten die worden opgelost, maar ik zat er van de week even flink doorheen. Je bent je huis kwijt tijdens zo’n verbouwing, dat weet je, maar als dan 3 dagen op rij alles fout gaat wat fout gaat kan gaan, dan baal je flink! Inmiddels hebben meerdere mensen me weer moed ingepraat met teksten als ‘er gaat altijd iets mis tijdens een verbouwing’ of ‘ bekijk het positief je muren worden gratis opnieuw gestuukt en geverfd’. En dit bewijst maar weer: gedeelde smart is halve smart. Zaterdag hebben we weer geshopt voor het huis en inspiratie opgedaan voor de vloer en dat helpt gelukkig enorm om me te verheugen op het eindresultaat!]

Eén van de beschadigingen :(

Eén van de beschadigingen 🙁

Het metselwerk zit er inmiddels helemaal op

Het metselwerk zit er inmiddels helemaal op

Inspiratie voor de babykamer

Ik weet nog goed dat ik in het begin van de zwangerschap tegen Niels zei dat ik niet veel tijd en geld wilde steken in de babykamer, want het kind ligt de eerste weken toch naast mij in de cosleeper, althans dat is de planning. (note: Ik heb al te vaak gelezen dat je niets moet willen plannen met een kind ;-)) En als hij dan in zijn eigen kamer ligt, is het om te slapen en zal het hem niets uit maken of er een mobiel van konijntjes of vliegtuigen boven zijn hoofd hangt. Boy, was I wrong! Want door het bekijken van babykamers op Pinterest en blogs ben ik daar wel van terug gekomen. Nu we er twee extra kamers bij krijgen, een nieuwe badkamer en een babykamer gaan inrichten, vind ik het des te leuker om te surfen op het net op zoek naar de mooiste meubels, tips/hacks en inspiratie. Door de mooie gestylede foto’s heb ik de neiging om mijn hele huis om te gooien, te veranderen en te schilderen. Alles is zo mooi! Maar ja, hoe haalbaar is het om in huis te wonen dat er uitziet als het VT Wonen-magazine. Er moet immers geleefd worden in een huis.

Wit-grijs-geel

Geel heb ik eigenlijk nooit een mooie woonkleur gevonden. Maar mijn smaak is blijkbaar veranderd, want in combinatie met wit en grijs vind ik het erg mooi staan. Ik wil niet dat de gele kleur overheerst dus er komen alleen gele eyecatchers in de babykamer en de rest blijft in een neutrale en rustige kleur. We hebben zaterdag de gordijnen uitgekozen. En ik kan echt niet wachten om de babykamer in te richten.

gele babykamer

babykamer inspiratie

kamerpien33

Badkamer – inspiratie

We hebben nu een bad in onze badkamer. Een bubbelbad zelfs, alleen doen we die nooit aan, omdat het zo’n lawaai is als je hem aanzet dat je denkt dat je met bad en al opstijgt. En doordat het bad er zit is de rest van de badkamer krap en wordt elke centimeter benut. In de nieuwe badkamer komt er alleen een inloopdouche, wastafel, wc en ruimte. Dat wordt een verademing! Op de vloer komen Portugese tegels en ik kan niet wachten op het eindresultaat!

Portugese tegel van designtegels.nl

Portugese tegel van designtegels.nl

Prachtige douche

Prachtige douche

Ik vind houttinten in de badkamer erg mooi, dus dat zie je straks ook terug in onze badkamer.

Ik vind houttinten in de badkamer erg mooi, dus dat zie je straks ook terug in onze badkamer.

Logeerkamer – inspiratie

Als we de eerste verdieping eenmaal op orde hebben en er is nog tijd en budget over, dan wil ik ook graag de logeerkamer op de nieuwe zolderverdieping inrichten. Deze kamer zal een dubbelfunctie krijgen, namelijk logeerkamer en rommelkamer ineen, alleen dan zonder de rommel. Snap je het nog? Ik ben niet iemand die veel spullen bewaart, want wie weet komt het ooit nog van pas. Ik heb mijn spullen al redelijk ge-Marie Kondo-ed. Maar voor de spullen die we wel willen bewaren, die met emotionele waarde, willen we een plek maken. Dus naast een logeerbed komt er in die kamer een opbergsysteem plus kasten. Op de muur komt de prachtige kleur ‘Early Dew’ van Flexa.

Early Dew van Flexa

Early Dew van Flexa

Hoe leuk zijn deze Ikea-krukjes omgetoverd tot tafel/nachtkastje

Hoe leuk zijn deze Ikea-krukjes omgetoverd tot tafel/nachtkastje

Studeerkamer – inspiratie

Onze studeerkamer is nu een ratjetoe, maar daar wil ik graag verandering in brengen. Op die kamer staat nu een overvolle boekenkast die ik graag wil uitdunnen, zodat die boekenkast een rustigere uitstraling krijgt. En ik heb een wereldkaart waarbij je kunt openkrassen waar je al geweest bent in de wereld. Maar na twee jaar zit die kaart nog steeds in de koker, dus het wordt tijd dat die een mooi plekje krijgt.

De kleur op de muur wordt de kleur ‘Vintage Blue’ van Flexa.

vintage blue

mood-mix-and-match-fluo-pastel-L-ojE6zI

Op de blog van Lisanneleeft zag ik leuke manier om de Expedit-kast die we hebben op te leuken. Zij heeft het hele kastje geverfd, maar ik wil alleen de binnenkant doen.

Leuk idee, om de binnenkant dezelfde kleur te geven als de muur.

Leuk idee, om de binnenkant dezelfde kleur te geven als de muur.

Geen idee hoeveel van de ideeën hierboven ook daadwerkelijk uitvoerbaar zijn en haalbaar qua tijd en budget, maar hé ‘dromen mag’. Mocht je meer van mijn inspiratie-pins willen zien, dit is mijn Pinterest-profiel.

4 Comments

 • Reply Inge 12 april 2016 at 07:08

  Heel tof! Ben benieuwd naar het resultaat. Maar lekker rondsnuffelen is nooit verkeerd 😉 hoe lang moet je nog in de bende zitten?

  • Reply Jennifer 12 april 2016 at 09:09

   Ik ga ook zeker foto’s delen van het eindresultaat. Als het goed is, zijn ze half mei klaar. Maar een verbouwing loopt altijd uit, weet ik uit ervaring.

 • Reply Mieke 12 april 2016 at 08:52

  wat een leuke ideeen! ik ben ook bezig met na te denken over kleuren van de babykamer… wil het ook wat neutraal houden dus ik dacht zelf aan 1 muur baby licht groen maken 🙂

  • Reply Jennifer 12 april 2016 at 09:10

   Dank je! Ja het rondsnuffelen is het leukste om te doen. En koopjesjagen 😉 Maar als je je er eenmaal instort dan is er zoveel leuks. Ik moet me inhouden dat het geen ratjetoe wordt. 😀

  Leave a Reply