zwangerschap

Is het een jongen of meisje?

15 februari 2016

Wie mij volgt via Instagram of Facebook weet waarschijnlijk allang welk geslacht onze baby heeft, maar ik ben het helemaal vergeten om het ook op mijn blog te zetten. Op vrijdag 22 januari, bij ruim 15 weken, hadden wij een geslachtsbepalende echo bij Echowonder in Hoofddorp. Die dag gaat de boeken in als een van de gekste dagen uit mijn leven. Maar daarover later meer. Nieuwsgierig geworden?

We hadden de echo al vroeg op de ochtend en de echoscopiste deed heel erg haar best om achter het geslacht te komen. Maar ze kreeg er geen goed zicht op, want de navelstreng zat precies tussen de beentjes. Ze zei dat ik even moest gaan staan en heen en weer hupsen in de hoop dat hij/zij ook zou gaan bewegen, maar helaas dat hielp niet. Ze raadde ons aan om even een kop koffie te gaan drinken in het centrum en na 1,5 uur terug te komen. Dus zo geschiedde, Niels en ik gingen een rondje lopen in het centrum, dronken ergens koffie en thee, bezochten wat winkels en gingen na 1,5 uur weer terug. De echoscopiste zag bij de tweede poging in een keer wat het geslacht was en hield ons niet langer in spanning. We krijgen een JONGEN!

Oh boy, oh boy!

Oh boy, oh boy!

In het Achtuurjournaal!

We besloten het nieuws nog even voor onszelf te houden en het pas op vakantie bekend te maken. Want we zouden drie dagen later naar Curacao vertrekken. Althans dat was het plan, maar door de aanhoudende berichten over het Zika-virus gingen we ontzettend twijfelen. En op die vrijdag waren we plan om niet meer te gaan. We waren al ruim 1,5 week aan het bellen met Corendon om te vragen of ze ons wilden omboeken naar een veiligere plek. Maar ze wilden niet meewerken want er gold geen negatief reisadvies. Nadat we thuiskwamen van de echo, zag ik dat een tweet had gekregen van een journalist die werkt bij NOSop3, met de vraag of hij me mocht bellen over onze geplande vakantie naar Curacao en het Zika-virus. En vanaf toen is het balletje gaan rollen. Een knotsgekke dag volgde!

Hier begon het allemaal mee...

Met deze tweet ging het balletje rollen…

De journalist schreef ons verhaal op en vroeg of hij het verhaal mocht doorgeven aan de redactie van het achtuurjournaal. Euhmm… ja hoor dat mag! En zo stond een uur later een journalist met camera op de stoep.

IMG_1349

Terwijl wij ons verhaal deelden voor de camera kwam in de tussentijd het artikel over ons online en mijn telefoon ontplofte!

IMG_1354De NOS-redactie had intussen contact gezocht met Corendon en de redactie had een telefoonnummer doorgekregen van iemand van Corendon en haar kon ik bellen. En wonder boven wonder wilde Corendon ons omboeken naar een veiligere bestemming. Waar de tussenkomst van de NOS al niet goed voor is. Gelukkig was Corendon inmiddels erg begripvol en hebben we onze vakantie kunnen omboeken naar Tenerife. Minder reistijd, geen tijdsverschil en mooi weer. Heerlijk dus.

We kwamen met ons verhaal in het zesuurjournaal, achtuurjournaal en Nieuwsuur. Ik zat met rode konen van de opwinding op de bank. Wat een dag, wat een dag! De uitzending zien? Kijk dan op: http://www.npo.nl/nos-journaal/22-01-2016/POW_02990718

IMG_1519

Eind goed al goed! We hebben een lekkere vakantie gehad, nog even weg met z’n tweeën voordat de hectiek van de verbouwing los barst en de kleine zich straks aandient. Of zoals ze dat noemen: we zijn nog heerlijk op babymoon geweest.

2 Comments

  • Reply Aurora 29 februari 2016 at 12:29

    Oh wat leuk zeg !

  • Reply Ada 24 juni 2016 at 02:09

    Hi,

    Gefeliciteerd!

  • Leave a Reply