afvallen

Daar gaan mijn mooie lokken – Haaruitval door gewichtsverlies

12 januari 2016

Ik ben altijd gezegend geweest met mooie lange en dikke lokken. Het maakte niet uit welk gewicht ik had, om mijn haar hoefde ik me nooit zorgen te maken. Dat is nu, zo’n 21 maanden nadat ik gezonder ben gaan leven, wel anders. Van die dikke, lange lokken is er niet veel meer over. Dat komt onder andere doordat ik vorig jaar de schaar heb gezet in mijn haar, ten minste dat deed de kapster ;). In de hoop dat dat mijn haar weer een ‘boost’ zou geven. Inmiddels ben ik bijna een jaar verder en ik heb echt flink de balen dat mijn haar in zo’n slechte staat is. En alsof het hoopje stro op mijn hoofd nog niet erg genoeg is, ontdek ik ook steeds meer grijze haren. Boehoe…. ik ben pas 28…. Overigens ontdekte ik mijn eerste grijs haar al zo’n vier jaar geleden.

IMG_1268

 

Hallo gezonde leefstijl euhhh hallo dun haar?!

Als ik op internet speur naar verklaringen lees ik dat haaruitval inderdaad een bijwerking kan zijn van gewichtsverlies en dat dit kan komen door te weinig proteinen en eiwitten. Alleen wat het gekke is, bij mij tenminste, is dat sinds ik gezonder ben gaan leven, ik me een ongans eet aan eieren en kwark. En ik echt veel meer vitamines binnenkrijg dan vroeger. Ik eet zo vaak als mogelijk eten zonder geraffineerde suikers en toevoegingen en toch schrok ik me zo’n jaar geleden helemaal kapot toen ik bij het haren wassen en borstelen hele plukken van mijn hoofd haalde. Ik belde met de dokter voor een bloedonderzoek en die kreeg ik niet. WAT ZEG JE? Ja precies, die kreeg ik niet. Ik was helemaal flabbergasted, maar ze vond er geen duidelijke aanleiding voor, want ik voelde me verder prima. Maar dat mijn dikke paardenstaart inmiddels een miezerig staartje was geworden was voor haar geen reden genoeg.

Februari 2015 - Lang maar dun haar

Februari 2015 – Lang maar dun haar

Februari 2015 - De schaar erin!

Februari 2015 – De schaar erin!

Maart 2015 - Na een kappersbezoek in Madrid voelde ik me weer heel even als vroeger. Va va voom! Nog nooit zulk 'puffy' haar gehad.

Maart 2015 – Na een kappersbezoek in Madrid voelde ik me weer heel even als vroeger. Va va voom! Nog nooit zulk ‘puffy’ haar gehad.

Een andere reden kan stress zijn. En dat heb ik afgelopen jaar wel gehad. Druk op mijn werk en druk die ik mezelf opleg. Dus dat is wel een punt waar ik aan wil werken. Al gaat dat steeds beter en ik moet ook steeds minder van mezelf. Heel verfrissend by the way!

April 2015 - Ik liet wederom de schaar er in zetten omdat ik nog steeds mijn haar te dun vond, voor de lengte die het had. Vanaf daar wilde ik mijn haar weer laten groeien.

April 2015 – Ik liet wederom de schaar er in zetten omdat ik nog steeds mijn haar te dun vond, voor de lengte die het had. Vanaf daar wilde ik mijn haar weer laten groeien. Niels en ik kijken zo verschrikt omdat ik langzaam een kort en pittig kapsel kreeg 😉

Crazy pregnant hair

Het haar dat ik ben verloren is sinds kort weer aan het groeien waardoor ik allemaal piekhaartjes heb, vooral aan de voorkant. Het meest in het oog springende deel…. 🙁 Na een fietstocht ziet mijn haar er ongeveer zo uit:

orangutan-infant-portrait-christoph-matzke

En nu ik zwanger ben, houd ik m’n hart helemaal vast hoe het er straks aan het einde uit zal gaan zien. Maar wat er gezegd wordt klopt wel, mijn haar is inderdaad weer dikker geworden en het valt nu minder uit. Ik krijg ineens een slag, soms zelfs krullen. En er is niet veel mee te doen. Behalve plat spuiten met haarlak. Maar doordat er een slag in zit, heb ik soms wel wat weg van Bram Moszkowicz. I kid you not! Ik ben geen beautyblogger en ik heb geen kaas gegeten van goede technieken om er nog iets van te maken.

Zijn er meer mensen die hier last van hebben of hebben gehad? En weten jullie nog tips? Kan ik mijn shampoo/conditioner hier op aanpassen? Of is het hopeloos en moet ik als een orang oetan door het leven 😉

2 Comments

 • Reply Chantal 13 januari 2016 at 11:52

  Ik hou me ook aanbevolen voor de tips. Hier ook heel veel en dik haar, en tijdens de zwangerschappen was ik zooooo blij met mijn weelderige bos. Maar sinds het afvallen valt mijn haar verschrikkelijk uit. Zo erg dat ik geen zwarte kleding meer draag omdat ik dan helemaal vol zit met haren. En als ik het haar van een week borstelen zou bewaren, kan je zo een pruik breien 🙁

  Dusss …. kom maar op met die tips!

 • Reply Desléy 22 januari 2016 at 11:24

  Tijdens de zwangerschap prachtig mooi haar! Niks aan het handje. Toen ik eenmaal was bevallen, viel mijn haar echt uit! Heeft bijna 1,5 jaar geduurd. Er komen wel nieuwe haartjes voor terug, dus zie er soms ook uit als een pluizenbol haha.
  Ik gebruik ook een fohnborstel (zo noem ik hem even voor het gemak). Daar kan ik me haar mooi mee stijlen en zit het toch goed. Die pluizehaartjes inderdaad met haarlak platspuiten, maar het beste is nog om direct na het douchen je haar droog te fohnen, en daarna een model in stijlen met de fohnborstel, dan merk je (vooral ik) dat het lang niet zo gaat pluizen.

 • Leave a Reply