bucketlist persoonlijk

2015, wat een waanzinnig jaar!

31 december 2015

Op de valreep ben ik toch maar achter mijn laptop gekropen om het jaar bloggend af te sluiten. Ik heb het afgelopen jaar veel steun geput uit mijn blog en de vele lieve reacties die ik heb ontvangen. Dat heeft me ontzettend goed gedaan. Het is nu bijna 18:00 uur, nog zes uur en dan begint er een nieuw jaar. Een jaar waar ik heel erg naar uitkijk maar ook wel een beetje angstig naar ben, en dan is angstig misschien niet het goede woord. 2015 was zo’n topjaar en ik ben benieuwd wat 2016 voor me in petto heeft. Niels en ik worden als alles goed gaat (zie, daar komt de angst om de hoek kijken) ouders in 2016. Hoe geweldig en beangstigend tegelijk. Want je perst er helaas alleen een baby uit en niet ook nog eens een handleiding 😉

Combinatietest

Gisteren was ik precies 12 weken zwanger en hadden Niels en ik de nekplooimeting en een uitgebreidere echo. Het was heel bijzonder om dat mini-mensje te zien bewegen op het scherm. Op de valreep belde vanmiddag de verloskundige met de uitslag van de combinatietest en die was erg gunstig. Met een gerust hart legde ik de telefoon neer. De spannende eerste twaalf weken zijn voorbij en de combinatietest is goed! Sinds 15:30 uur vloeien ineens de tranen omdat de spanning er nu af is. Pfooeeeeee…… je maakt je onbewust zo’n zorgen. En nog heb je geen garantie op een goede zwangerschap en afloop maar we zijn wel een stap dichterbij.

8 weken, 11 weken en 12 weken echo

8 weken, 11 weken en 12 weken echo

Misschien zijn de emoties ook wel aanwezig omdat er een prachtig jaar voorbij is, waar ik heel trots op terugkijk. Er is zo ongelooflijk veel gebeurd! In mijn blog 1,5 jaar Jennifit komen al veel hoogtepunten voorbij, waaronder de Grazia fotoshoot en mijn tatoeage. En natuurlijk de kers op de taart: een baby in 2016!

Goede voornemens

Veel mensen bedenken in een nieuw jaar goede voornemens. Alleen is dat niks voor mij. Ik maak sinds twee jaar een bucketlist met mijn verjaardag en dat is eigenlijk mijn goede voornemen. Als je iets wilt aanpakken in je leven dan is een nieuw jaar daar een mooi moment voor, maar als je dat wil op een regenachtige dag in oktober dan kan dat net zo goed! Zo deed ik dat ook met mijn lifestyle-switch. Van de bucketlist die ik opstelde afgelopen juli blijft alleen weinig overeind staan nu ik zwanger ben.

 1. Mijn streefgewicht bereiken is op 1 kilo na nog niet gelukt en dat kan ik nu ook wel ff vergeten 😉
 2. Mezelf tien keer optrekken zie ik ook niet voor me met een dikke buik straks
 3. Meedoen aan Mud Masters (12 km) gaat ook niet door, dus als iemand nog geïnteresseerd is in mijn kaartje?
 4. Andre Rieu bezoeken, gaat het ook niet worden aangezien ik dan 39 weken zwanger ben en ik niet in Maastricht wil zitten
 5. Ook bloed doneren kan niet. Mijn afspraak stond gepland ergens in februari, maar je mag geen bloed doneren als je zwanger bent
 6. En de vakantie naar Hawaii gaat ook niet door, te kostbaar…. In plaats daarvan gaan Niels en ik naar Curacao. Prima alternatief 😀 dus je hoort ons niet klagen.

En zo blijven er nog maar twee dingen over op mijn bucketlist: 10 boeken lezen en naar de sterrenwacht. Dat moet lukken 🙂 Misschien dat er in de loop van komende maand nog wat dingen bijkomen omdat het zo wel heel saai wordt. Maar dat komt dan wel in het nieuwe jaar. No rush. Zoals ik al schreef een goed voornemen mag ook op 24 februari.

Dank jullie wel!

Voor nu wens ik jou alle goeds in 2016, dat jouw dromen mogen uitkomen. Dat je durft te doen wat je hart je ingeeft! Dank je wel voor het lezen van mijn blog, dank je wel voor het luisteren naar mijn avonturen en hersenspinsels. Dank je wel voor de lieve reacties, de likes en de bemoedigende woorden. Dat doet me echt heel erg goed! Tot in het nieuwe jaar!

4 Comments

 • Reply Evelyn 31 december 2015 at 19:30

  Ik ben dus 1 van die ‘vreemden’ die op ik-weet-niet-meer-welke-manier jou op het spoor kwam en je bent echt een inspiratiebron! En nu lees ik dat je ook nog moeder wordt! Wat een geweldig nieuws! Van harte en 2016 wordt vast weer een geweldig jaar voor jullie! Enjoy!
  🙂

  • Reply Jennifer 4 januari 2016 at 13:27

   Dank je wel Evelyn voor je lieve woorden 🙂

 • Reply Mieke474 1 januari 2016 at 18:26

  Wat een geweldig nieuws! Geniet van deze periode!

  • Reply Jennifer 4 januari 2016 at 13:26

   Dank je wel Mieke!

  Leave a Reply