afvallen persoonlijk sporten suikervrij

500 days of Jennifit

5 september 2015

Na bijna een maand radiostilte heb ik weer nieuwe inspiratie gevonden voor een nieuwe blogpost! Ik was even mijn “mojo” kwijt, zo voelde het tenminste. Ik had last van een writer’s block, zoals dat zo mooi genoemd wordt. Maar vanwege deze nieuwe mijlpaal wil ik graag terugblikken op 500 enerverende dagen.

Image (5)
Hier begon het allemaal mee. Bij dit belachelijke hoge getal op de weegschaal gingen eindelijk mijn ogen open. En sindsdien zit ik in een soort achtbaan, maar hey! ik hou van pretparken en vind dat dus helemaal niet erg. Ik was deze week in het winkelcentrum toen ik door iemand werd aangesproken die mijn blog leest! Ik vond het zo gaaf dat ik herkend werd. En dat iemand het de moeite waard vindt om mijn verhaal te lezen. Dat maakt mij heel dankbaar.

Een greep uit de hoogtepunten

Er is veel gebeurd de afgelopen 500 dagen en het is onmogelijk alles te benoemen. Er gebeuren elke week wel kleine mijlpalen of dingen waar ik eerst niet bij stil stond en dat ik nu ineens kan of doe dat ik eerst nooit zou durven. Zoals het zitten in een bus zonder klem te zitten, of dat mijn benen elkaar niet meer raken tijdens het lopen, ik pas weer in mijn basketballtenue en ik kan de ring dragen die ik van mijn oma heb geërfd omdat die eindelijk past. (L) Mijn menstruatiecyclus is weer gezond, ik hoef niet als een oud wijf dutjes te doen na mijn werk, maar ik heb nog energie over na een werkdag. Dat had ik vroeger dus nooit…

Ik ben 37,5 kilo afgevallen en ben BIJNA onder de 80 kilo. Ik blijf op dit moment hangen rond de 80, dus volgens mij heb ik het verzadigingspunt bereikt. Mijn streefgewicht is 78 kilo dus ik heb nog wel werk aan de winkel. Mijn streefgewicht halen is meer een formaliteit dan dat het echt MOET, ik ben tevreden met hoe ik er nu uit zie. Maar ik wil graag het gewicht bereiken dat ik had voordat ik mezelf niet meer in de hand had. Iets psychisch dus.

Ik heb mijn gezicht weer terug en geen dubbele kin meer
Ik heb weer vorm in mijn gezicht en nog maar 1 kin!

IMG_9112

Mijn tattoeage is echt een bekroning op het harde werken!

IMG_8423 - Edited

In juli stond ik in bikini in de Grazia! Wat was dat eng en gaaf tegelijk.

IMG_3975

Op bovenstaande foto was ik net begonnen met trainen bij Marc Hogervorst en ik til een kettlebell van 24 kilo, het gewicht dat ik toen kwijt was. Wow, heb ik dat ooit meegezeuld! (december 2014)

Image-1

In februari paste ik weer in mijn spijkerbroek die al bijna 10 jaar in de kast hing!

IMG_5643.full

In maart deed ik mee aan Mud Masters en ga volgend jaar maart meedoen met de 12 kilometer! Oh my!

Mijn relatie met Niels is verbeterd doordat ik veel lekkerder in mijn vel zit, ik projecteer mijn onzekerheid niet meer op hem.
Ik durf meer en ik ben opener. Wil weer op foto’s en verstop mezelf niet meer. Ik merk dat in mijn relaties met vrienden, collega’s en familie ik daar ook meer voor terugkrijg.

Dankbaar

Ik ben trots op dit proces en ben blij dat ik op deze manier mijn verhaal kan delen. Ik hoop ook dat mijn verhaal diegene bereikt die denkt: “Holy Moly, wat heeft zij gedaan, dat wil ik ook!” En dat die persoon dan ziet dat het allemaal mogelijk is, zolang je maar wilt! Leer te luisteren naar je lichaam, voedt het in plaats van je lichaam alleen maar te vullen met loze voedingsstoffen. Ga meer bewegen, pak de trap, of de fiets, of de benenwagen en ga eens stuk hardlopen, al is het maar 1 kilometer. En ik gooi er maar een cliché in: alle begin is moeilijk! Het is doorbijten, doorzetten en vooral doorgaan! Het wordt echt makkelijker, je moet afkicken van de junkfood dat je hebt gegeten. Uit onderzoek is gebleken dat je levensstijl omgooien, dus patronen doorbreken, net zo zwaar is als topsport dus bereid je voor op een moeilijke strijd met pieken en dalen. But at the end: it’s all worth it!

IMG_4624.full - Edited

4 Comments

 • Reply Leonie 5 september 2015 at 09:52

  Wauw! Je inspireert me enorm!
  Wat ik me wel afvroeg… heb je geen last van een slappe huid op bepaalde plaatsen?
  Ga zo door!

  • Reply Jennifer 5 september 2015 at 10:01

   Hoi Leonie, wat leuk om te lezen! Ik heb bij mijn armen en benen wel een slappere huid. Maar door het trainen in de sportschool is de schade beperkt. Mijn benen ben ik nog aan het trainen dus het is even afwachten wat de schade uiteindelijk is. En verder had ik het voordeel dat ik redelijk in proportie was toen ik te zwaar was. Dus geen vetrollen of hangende buik. Alleen heb ik veel striae opgelopen. En dat is helaas onomkeerbaar. Groetjes Jennifer

 • Reply Suus 5 september 2015 at 10:54

  He Jennifer,

  Mooi blog heb je geschreven en je hebt echt een doorzettingsvermogen waar je u tegen zegt.
  En het klopt hoor je cliche: het begin is zo moeilijk, maar eenmaal in die flow gaat het een stuk beter.

  Je bent voor mij echt een voorbeeld; ‘dat wil ik ook’ moment had ik zeker toen ik je tegen kwam op IG.
  Nu 1,5 maand bezig en het heeft al effect wat echt een boost geeft om door te zetten.

  Keep going on babe! En die laatste kilo’s knal je er ook nog af, je kan het!

  Liefs Suus

  • Reply Jennifer 5 september 2015 at 22:26

   Hi Suus, ja hè, eenmaal in de flow wordt het echt beter. Absorb vooral al die inspiratie die je online vindt, dat heeft mij ook echt geholpen en helpt nog steeds. Lekkere recepten of gewoon even die peptalk! Jij ook heel veel succes, superknap van je. Ga zo door! ?? liefs Jennifer

  Leave a Reply