recepten

Venkelsoep met wortel

28 juli 2015

Wie mij al een tijdje volgt op Instagram weet dat ik sinds kort een moestuin heb. En ik vind het leuk! Het is zo gaaf om zo’n klein stekkie te zien groeien en na zoveel weken te kunnen opeten. Superlekker en vrij van bestrijdingsmiddelen. Ik had twee venkelknollen geoogst maar wist niet goed wat ik er mee moest maken. Ik vond op internet een recept, gaf er mijn eigen draai aan en ik had een heerlijke soep op tafel.

Gelukkig heb ik met mijn telefoon een paar foto’s gemaakt tijdens het bereiden. Want ik was niet eens van plan het recept te plaatsen, maar het was zo’n lekker soepje, dat ik het jullie niet wil onthouden. De zoetige, anijsachtige smaak van de venkel in combinatie met zout en scherpte van de knoflook is een lekkere combinatie.

Wat heb je nodig?

 • 1 venkel
 • 1 zakje biologische wortelen (200 gram)
 • 3 kleine biologische aardappelen
 • 2 kleine rode uien
 • 2 teentjes knoflook
 • 2 groentebouillonblokjes*
 • 200 ml room
 • snuf uipoeder
 • snuf knoflookpoeder
 • snuf zout
 • scheut olijfolie of kokosolie

*ik gebruikte de bouillonblokjes van Zonnatura bij gebrek aan een alternatief in mijn supermarkt. Ik weet dat daar rietsuiker inzit. Maar het was kiezen tussen Zonnatura of bouillonblokjes van Maggi waar E621, glucosestroop en dextrose in zit. De keuze was snel gemaakt.

IMG_8593

Bereiding

Zet 1 liter water op het vuur met twee bouillonblokjes er in, of kook water in de waterkoker. Snipper de ui en pers de knoflook. Schil de aardappelen en snijd in kleine stukjes, snijd de venkel in reepjes en snijd de wortel in stukjes. Fruit de ui en knoflook in een nieuwe pan. Voeg de aardappelen, wortel en venkel toe. En blijf goed roeren. Voeg de uipoeder, knoflookpoeder en het zout naar smaak toe. Als de bouillonblokjes zijn opgelost giet je de bouillon bij de groenten. Dit laat je tien minuten op een zacht vuurtje staan. Haal de pan van het vuur en pureer de groente totdat alle groenten fijn gepureerd zijn. Zet de pan weer op een klein vuur en voeg de room toe. Even roeren et voilà! Een heerlijke romige soep.

Bonne Appetit

Bon Appétit

No Comments

Leave a Reply