recepten

Recept | Speculaaskoekjes

17 juli 2015

Wie jarig is, trakteert! Binnenkort ben ik jarig en daarom ben ik alvast op zoek gegaan naar een lekkere én verantwoorde traktatie. Ik wilde niet gaan voor een standaard taart uit de winkel (die vaak niet eens zo bijzonder smaken), maar ik wil iets maken zonder geraffineerde suiker dat ik kan serveren op mijn verjaardag / mijn werk. Dit brosse speculaaskoekje is heel makkelijk te maken en staat binnen een half uur op tafel! 

Wat heb je nodig?

Dit recept is voor 12 koekjes

 • 50 gram amandelmeel
 • 50 gram rijstmeel
 • 50 gram havermout
 • 70 gram kokosolie
 • 50 gram kokosbloesemsuiker
 • 1 1/2 el. speculaaskruiden (verkrijgbaar bij de kruidenafdeling van je supermarkt)
 • 1 tl. wijnsteenbakpoeder
 • 1 tl. baking soda
 • 1 tl. vanille-extract
 • 1 ei
 • snufje zout
 • bakpapier

Verwarm de oven op 170 graden. Verwarm de kokosolie in een steelpan op een laag vuurtje. Mix de havermout, amandel- en rijstmeel en het ei samen met de kokosolie. Voeg de kokosbloesemsuiker, speculaaskruiden, wijnsteenbakpoeder en baking soda toe. Mix de deeg goed door elkaar. Het deeg blijft erg nattig, maar dit hoort.

IMG_8576

Leg het bakpapier op een bakplaat en maak van het deeg 12 gelijke balletjes en druk ze met je handen plat. Ik gebruikte de leuke koekstempels van HEMA om er een afdruk in te maken, alleen is het niet heel goed te zien door het donkere deeg.

IMG_8575

Doe de koekjes 10 minuten in de oven en draai na 10 minuten de koekjes om en doe ze nog 5 minuutjes in de oven. Houd dit goed in de gaten want het kan erg hard gaan met de koekjes. Het zou zonde zijn als ze zouden verbranden.

Bonne appetit!

Happy Birthday!

2 Comments

 • Reply Kristel 16 september 2015 at 13:29

  Deze ga ik vanmiddag maar eens maken 🙂

  • Reply Jennifer 16 september 2015 at 13:44

   Dat wordt smullen! 🙂

  Leave a Reply