bucketlist persoonlijk

Hoe staat het met mijn bucketlist?

23 juli 2015

Afgelopen zondag zou ik eigenlijk een rondje Ringvaart fietsen, één van de laatste twee dingen op mijn bucketlist. Maar naarmate 19 juli dichterbij kwam des te minder zin ik had. En dat is niet de bedoeling van de lijst die ik heb bedacht om mijn 27e levensjaar net wat leuker te maken. Ik moet juist energie krijgen van de dingen op die lijst en geen tegenzin. Toen ik mijn bucketlist in augustus opmaakte, wilde ik dat er een paar sportieve uitdagingen in zouden staan. En dus had ik het idee om een rondje Ringvaart op een racefiets te fietsen. Maar dat heb ik na 1 rondje om het huis op Niels’ fiets uit mijn hoofd gezet, ik vind het helemaal niets op een racefiets. Ik vind het niet fijn om zo fragiel te zijn op een racefiets. Daarom veranderde ik het plan naar met een normale fiets om de Ringvaart te fietsen, wetende dat ik er dan twee keer zo lang over zou doen. Ik had dit bucket-list-ding al een keer voor me uitgeschoven omdat ik die dag liever een potje ging tennissen en met de naderende deadline in zicht moest het er 19 juli toch echt van komen. Het waaide hard, was regenachtig die ochtend en we hadden geen opvang voor de hond. Excuses, excuses, dus ik maakte de beslissing om het NIET te doen. In plaats daarvan zijn we naar het tuincentrum gegaan, en hebben we onszelf een nieuwe barbecue cadeau gedaan en ’s avonds gelijk ingewijd met een heerlijke maaltijd en lang tafelen met de buren en mijn moeder. ‘S avonds in bed was ik heel blij deze beslissing gemaakt te hebben. En dat is wat telt.

Dolfijnen bij Cabbage Key

Bucketlist #9: Dolfijnen bij Cabbage Key

Nog twee dingen onvoltooid

Het jaar zit er bijna op, zondag word ik 28. En ik kijk terug op een bewogen jaar. Het was het een prachtig jaar met ontzettend veel (sportieve) pieken en mijlpalen, mijn eerste 5 kilometer, Mud Masters en ik kwam onder de 90 kilo! En natuurlijk waren er ook dalen, waaronder het verlies van mijn opa. Het hoort helaas bij het leven, de nare momenten, en ik hou mezelf voor dat dat beter is, zodat je de mooie momenten beter weet te waarderen. Ook al is het soms lastig te relativeren als je er middenin zit.

Samen met oma en Dean

Bucketlist #2 Samen met oma en Dean

Eén van de dingen op mijn bucketlist was naar een sterrenwacht gaan, dit is er helaas niet van gekomen, omdat ik er te laat achter kwam dat als je dit wilt doen dat de winter dan de beste periode is (duh!). Maar tegen de tijd dat ik dacht: ‘o ja, dat wilde ik nog graag doen’,  was het al langer licht buiten. In de zomermaanden is er niks meer open of het is te ver rijden, dus ik schuif deze wens door naar mijn nieuwe bucketlist. Ja, ik ga nog een bucketlist maken, want het is me erg goed bevallen en ik wil volgend jaar minstens weer zoveel leuke extra momenten beleven.

Foto credit: alanphilips.com

No Comments

Leave a Reply