recepten suikervrij

Zelf appelmoes maken

26 oktober 2014

Ik heb een appelboom bij landgoed De Olmenhorst, een prachtige appel- en perenboomgaard in Lisserbroek. Deze boom heb ik vier jaar geleden cadeau gekregen voor mijn verjaardag en dat viel zo goed in de smaak dat ik besloot de boom te houden. Tijdens onze vakantie was het pluktijd voor onze boom en heeft mijn nicht samen met man en kids de boom leeggeplukt. Ze hebben zelf appeltjes gehouden en de rest kreeg ik mee, zo’n 10 kilo. Vorig weekend heb ik een heerlijke suikervrije en glutenvrije appeltaart gebakken, recept van Focus on Foodies.¬†Maar ik heb nu nog 9,5 kilo over, dus besloot ik om zelf appelmoes te maken zonder toegevoegde suiker. Hiervoor heb je nodig:

  • 1 kilo appels (ik gebruik Jonagold)
  • 10 dl. water
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 tl. kaneelpoeder

Schil de appels, snijd de appel in vieren, verwijderen het klokhuis en alle harde stukjes en snijd in kleine stukjes. Zet een pan op het vuur, doe daar het water in. Voeg de stukjes appel toe, leg de twee kaneelstokjes erbovenop en strooi 2 theelepels kaneelpoeder eroverheen en zet het vuur zachtjes. De appels koken langzaam in en wordt langzaam moes. Zodra alle appelstukjes moes zijn geworden kan het vuur uit. Kaneelstokjes verwijderen even laten afkoelen en smullen maar. Al vond ik het warm ook erg lekker.

No Comments

Leave a Reply